Är kite något för mig?

Jag vet inte än. Kanske. Troligtvis. Förhoppningsvis. Förmodligen. Vissa symptom har uppenbarat sig, vilket i alla fall tyder på att jag MÖJLIGTVIS (=troligtvis?) kommer att bli en fulländad kitetjej. Jag tittar på kitefilmer och läser på kiteforum 90% av tiden vid datorn. Jag har 6 olika väderappar på min iPhone. Jag ligger och grubblar över transportmöjligheter på kvällarna. Jag snålar på pengarna så jag i framtiden ska ha råd att köpa mer kites. Och då har jag knappt börjat åka än.

Slutsats: Jag vill bli en kitetjej!

Det hela började med att jag såg några bilder på Facebook, några killar som hoppade med brädor på fötterna och drakar i luften. Jag hade planerat att lära mig åka vattenskidor denna sommar men så plötsligt inser jag att det finns så mycket mer. Jag kände att detta kunde vara den rätta sporten för mig – adrenalin, teknik, ett öppet hav och en chans att träffa nya, spännande människor – det kunde väl inte gå fel? Seriöst talat så trodde jag nog inte på allvar att jag skulle börja med sporten på riktigt, utrustningen var allt för dyr för en 17-åring som jag och hur skulle jag ta mig till de olika spotsen? Men nu står jag här (eller snarare ligger i min säng) och kan berätta för er om att jag verkligen har påbörjat min resa. Efter mycket tjat, envishet och längtan har jag lyckats gå en kitekurs i Varberg tillsammans med min bror som jag även övertalade att testa (två personer = lättare att komma igång = delad kite = mindre kostnad = bara fördelar!) och nu är jag även stolt ägare av en North Rebel 2009 10 kvm, en North X-ride 2010 136 cm, en Rip Curl 3/5 och en Liquid Force Luxury Harness. Kiten och brädan köptes av en tjej i stan för rimligt pris, knappt använt, även fast hon ville lura på mig att kiten var från 2010 istället för 2009…. Men mig går icke att lura!

Idag var dagen då det var premiärtur för de nya grejerna. Jag hade inte planerat någon riktig ”kitesurfing” idag, utan mer en dag där man fick känna på grejerna, rigga, launcha och kanske bodydraga lite grann. I kursen lyckades både jag och min bror åka några meter, dock blåste det inte mer än dryga 4 m/s så vinden dog snabbt och en fallning var ett faktum. Idag stog prognosen på V-VNV vind med knappt 5 m/s och det stog i valet och kvalet mellan Rågelund och Stråvalla. Klockan fyra var vi vid Rågelund, blåste något mer, chansar på 5-6 m/s, men heeeelt öde. Inte en själ. Solen sken och vinden ändå på gång så jag blev lite chockad – SKULLE INTE DETTA VARA GÖTEBORGARNAS SURFSTÄLLE NR 1!? Vi fortsatta mot Stråvalla för att kolla läget där, vinden vred sig allt mer mot NV och Stråvalla ska ju klara detta klart bättre än Rågelund (Tack surfzone.se och spotguide.kicks-ass.net)! Helt öde där med. Vinden var klart starkare, runt 7-8 m/s, alltså perfekt för oss så vi tänkte att vi skulle prova även fast vi var ensamma, min bror och jag.

Vi pumpade upp och riggade kiten, ovan vid 5-linors som vi var tog det en stund men sen när vi skulle launcha skedde det stora konstiga problemet, är helt snurrig i huvudet av detta och fattar verkligen ingenting, STYRLINORNA VILLE INTE BLI SPÄNDA! När framlinorna och femte linan var spända hade styrlinorna säkert en meter kvar innan de skulle bli det. Situationen omöjlig att launcha. Vi gick igenom annordningen säkert tio gånger, kollade manualen och dubbelkollade färgkoder. Allt verkade stämma perfekt, linorna var lika långa och allt satt som det skulle. Vad var fel!?? Jag vet fortfarande inte, blir en tur till Walléns imorgon för att höra om de förstår. En annan konstig sak var den att den röda sidan av bommen hamnade på den sida man ska ha höger hand – det ska ju vara tvärt om!? Ett förslag om felkälla till varför linorna inte ville bli spända nämnde en på surfzone.se ”Hmm verkar som du saknar den linan på kiten som binder ihop linorna till v:et i mitten på kiten.” Kul… Pappa har hela tiden sen vi kom hem från försäljaren av kiten att det verkade vara något lurt med henne, som att hon uteslöt något… Kanske har han rätt, får höra med Walléns imorgon. Och på söndag blir det förhoppningsvis kite i Björkäng eller något annat ställe där det faktiskt finns folk! Så att man har någon att ställa frågor till! Lite bilder blev det i alla fall från idag, skriver mer imorgon om The situation. Ciao.

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s