Äntligen!

Nu har kiten varit uppe i luften! I onsdags skedde det! Efter en tur hos Walléns där vi konstaterade att det inte var något fel i kiten, utan istället var i oerhört bra skick, gick jag iväg lugnad. Det hade helt enkelt varit för lite vind när vi testade. Dock så märkte killen (som för övrigt var riktigt trevlig) i affären en liten reva! ”EN REVA, HUR FAN!?” var min första tanke, men han lugnade mig med att det var lätt årgärdat. Pappa for iväg till segelbutiken och köpte spinnakertejp så nu är allt fixat och klart! Dert händer väl alla förr eller senare… tur att vi inte fick upp draken förra gången för då skulle vi haft ett större problem! En möjlig förklaring till denna åtkomma är att min bräda skar upp hålet då jag inte tänkt på hur vassa ”fenorna” är, och har utan vidare slängt upp brädan på kiten för att hålla den stilla.

Prognosen hade visat på god vind, runt 8-9 m/s, dessutom skulle solen skina så det verkade bli helt perfekt. Då min kära bror inte ville följa med av okänd anledning, bestämde jag mig för att försöka själv men inte utan sällskap. Via surfzone.se bestämde jag med en kille som även han var nybörjare och boende i Billdal för att mötas på Rågelunds parkering. Döm till min förvåning när jag märker att killen är min GRANNE! Han bor i huset precis bredvid mitt! Världen är verkligen liten…

Vi riggade kitarna och med lite hjälp från några surfarveteraner fick jag upp kiten i luften. Vinden var verkligen inte stark, gissar runt 5-6 m/s, och dessutom NV så den var inte precis jättestabil. Ramlade ner några gånger och då jag inte fick någon speciell träning av relaunching på kursen, klarade jag med råge att få upp den igen. MEN DET GICK TILL SIST! Verkar som att det bara är att dra i ena linan så åker kiten till sidan av vindfönstret själv och vänder sig åt rätt håll. Men det är verkligen något som måste tränas på. Jag bodydraggade lite men hann inte speciellt mycket då vinden försvann efter endast en halvtimma. Typiskt. Snackade med grannen som verkligen var jättetrevlig, har alltid utbytt ett ord med honom så ibland har man tur! Nu kan man ju samåka! (Bra för mig som inte är körkortsbehörig än). Vinden kom inte tillbaka så det blev till att packa ner allt igen! Men nu har man ju i alla fall sett att den funkar, det är lite annorlunda känsla än den Naish Cult vi använde på kursen, kan inte säga än om det är till dess fördel eller nackdel…

Har i alla fall bestämt med en annan nybörjartjej att vi ska ner till Björkäng i veckan! Ska bli jättekul! Ska även iväg med min bror och eftersom det ser ut att blåsa hela nästa vecka så får jag ju verkligen utnyttja varje litet tillfälle. Jag vill komma upp på brädan och åka runt. Lära mig åka upwind. Göra snygga vändningar. Hoppa.

Får se hur lång tid det tar… jag vill vill vill!

Dagens fail: Råkade jag trampa på en snäcka i onsdags eller nått, och då jag typ har världens tunnaste hud, fick jag värsta såret som inte vill läka! Inte infekterat eller nått men gör ont och vill inte sluta sig 😦 Ett tecken på att jag måste köpa våtskor? I sure think soo. Jag vill åka nuu! Men det ska inte komma någon vind imorgon. Bajs. Men nästa vecka då jävlar!!

Fattar dock inte varför bilden visar från lördag då det är söndag kväll, men men!

By By

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s