Varför kommer ingen vind?

Idag är det söndag kväll och på onsdag far jag till Grekland, vilket innebär att jag i praktiken har två dagar på mig att kitea. Jag kommer hem nästa onsdag igen och börjar att jobba måndagen efter det, så det betyder att jag då har fyra dagar på mig att kitea. Jag kommer att jobba i tre veckor vilket medför att jag endast har kvällar och fyra helgdagar på mig att åka ut på vattnet. Efter det till att skolan börjar har jag tre veckor och fyra dagar på mig att kitea. Räknar man ihop allt detta har jag 35 dagar plus 15 kvällar på mig att åka. Om man räknar att man i genomsnitt får två åkbara dagar i veckan betyder det att jag kommer att ha åkt 10 dagar och 4 kvällar. Om man räknar med tre åkbara dagar i veckan betyder det 15 dagar och 6 kvällar. Inte alls mycket ju!! Och jag som räknat med att åka mycket i sommar. Men det kanske blir mer än vad man tror. Dessutom har jag en förmåga att överanalysera allt så jag ska nog aldrig mer kolla på detta inlägg. Usch vad jag är jobbig. Men sen så måste man ju räkna med att jag ska åka hela hösten fram till och med november så har jag ju faktiskt med 2/7-principen 26 dagar till på mig. Om man tänker på att jag åker hyggligt bra skidor efter 13 helveckor (91 dagar) så har jag efter (2 kursdagar + 5 träningsdagar + kvarstående ca 17 dagar + 26 dagar) 50 dagar nog rätt så bra koll! hehehe…

Back to business, i fredags åkte jag med Viktor till Björkäng för några timmars åkning. Kände mig riktigt bekväm med att åka på båda hållen (även fast vänster fortfarande känns skönare) och tränade på att ta höjd. Det lyckades väl sådär… men jag tror jag börjar förstå principen nu i alla fall! Kunde ta liite höjd mot vänster, men jag måste kanta mycket mer, våga ta i lite till. Det var lite choppigt vatten och ganska höga vågor men det vande man sig vid efter en stund. Gick riktigt kasst i slutet men jag bara skrattade och kände att jag inte riktigt var på G den dagen, var lite allmänt seg och det accepterade jag faktiskt. Jag hade en chans att åka i lördags då det blåste på riktigt bra men dagen efter midsommar är man lite shleten och dessutom var ju uppbokad hela dagen så det var ju bara att tacka Nej till kitesurfing. Men det ser faktiskt ut att som att det finns en liten chans att det kommer vind på tisdag så jag ber till vädergudarna att det sker! Skulle vara kul att åka en sista gång innan man far iväg. Enligt DMI ska det blåsa södlig vind 5-8 m/s klockan 12:00 till 16:00, och enligt Windguru ska det blåsa 6 m/s klockan 11-14:00 vid Torkelstorp. Om det bästa av världar skulle ske ökar vinden några sekundmeter till, men bara det inte blir mindre än vad prognosen förutser så är jag nöjd!

Eftersom jag inte har några bilder från åkningen bjuder jag på en bild från midsommarafton, egentligen en bra dag för kite men ännu bättre för en dag med härliga vänner!

Kom på en till sak!! Min våtdräkt har spruckit i sömmen!! J*vlar!! Jag har använt den SEX gånger! Man ska kunna använda den i ÅR! Nej, nu är jag riktigt besviken! Och så har NoComply stängt på måndagar! Så jag får åka dit tidigt på tisdag istället! (förlåt för många utropstecken)
En positiv sak angående våtdräktssaker är i alla fall att jag fått ett par skor! Fick köpa dom billigt från Viktoria då dom var för stora för henne. Så den saken är ju bra, och det är väl det man ska fokusera på… fast ändå, Sverige utan våtdräkt betyder i princip en vardag utan kite, och det vill jag ju inte!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s