Livet leker – i alla fall lite grann!

Oj oj oj vilken dag! Eller nu kanske jag är lite väl extrem, SÅ farligt var det ju faktiskt inte! Det räcker nog med ett oj.

Vid två-tiden åkte jag tillsammans med mamma och pappa ner till Torkelstorp, de för att fika och sola, och jag för att kitea! Jag hade tidigare pratat med Viktoria men hon var i Uddevalla så hon kände att det var lite väl långt att åka för en osäker prognos.

Jag möttes av kanske nio kiteare och nio gigantiska kites. Eftersom vinden nästan var död, blåse väl runt 3 m/s, var endast en person ute och han körde på en 17 kvm stor kite! De andra hade storlekar runt 12-15, och jag kände att min lilla 10 nog inte riktigt var den rätta storleken denna dag… Men efter att ha pratat en stund med de trevliga folket (som tidigare sagt, kitefolk är EXTREMT trevliga) och ätit lite fika (en chokladboll och en kärleksmums) blåste det upp lite grann och vi gjorde oss alla redo att ta oss ut på vattnet!

Kiten åkte snällt upp och de första 5-10 minutrarna gick som en dröm. Vattenstartarna var inga problem, inte heller att försöken att ta höjd. Sol, värme och plattvatten = bäst! Dock gick vinden lite hej vilt fram och tillbaka och de tillfälliga vindstoppen tvingade mig att åka ner med vinden för att över huvud kunna åka. Så fort jag skulle ta höjd föll jag tillbaka så det var icke något alternativ. Summan av kardimumman, precis som förre gången åkte jag längre och längre in i viken, bort från stranden, och till sist var jag så långt in att den inte ens gick att relauncha. De andra åkte för fullt längre ut och jag kunde inte för allt i världen förstå varför min inte ville lämna vattenytan. Dock märkte jag något senare, när jag var uppe på land, att alla som kom längre in där inte heller kunde relauncha så ett par tre stycken blev strandsatta där med. Måste ha varit någon slags vindström som gjorde att det blåste noll där. Så än en gång fick jag gå den långa biten tillbaka mot stranden, lät kiten ”flyta” på vattenytan medan jag gick vilket senare visade sig vara ett stort problem. Helt anfådd kom jag fram till andra sidan, har nog aldrig andats så tungt, lät som jag sprungit ett maraton, med då hade självklart HUR MYCKET TÅNG SOM HELST virat sig runt linorna, jag skojar inte när jag säger att tyngden av all tång var över 100 kg! Som tur var hade pappa sett mig gå inåt land och var påväg till min räddning. Tyngden av sjögräset och tången var så stor att jag inte orkade gå hela vägen in, dum som jag var hade jag använd quick realse-systemet för att ta bort all kraft, så pappa var tvungen att hålla kiten still i vattnet medans jag lossade alla linor. Sen återstog en halvtimmas arbete för att kunna vira in linorna, bit för bit togs sjögräset bort och TILL SIST var vi redo att vandra tillbaka.

Jag var helt slut, och min slutsats blev följande: Åk inte till Torkelstorp när vinden är för dålig (i alla fall inte innan jag kan ta höjd helt och hållet), åk inte med en 10a i Torkelstorp när alla andra åker 15, åk upp mot vinden så fort jag kan och så mycket jag kan från början, dra för allsin dar inte kiten i vattnet där det existerar tång, ha precis som jag hade idag våtskor i Torkel, se till att skaffa en vattentät mobil så jag kan ringa i ett sådant här nödfall och ingen finns i närheten, och till sist skaffa även en fickkniv! (bra om det värsta skulle hända)

Men jag är ändå nöjd med dagen, jag mår så underbart bra när jag är ute i det friska och får prata med vänliga själar, samtidigt som man får motion! Färg fick jag i ansiktet och även fast det skulle vara bättre att kommit dit vid 5-tiden (då det blåste friskt och säkert perfekt tryck för tian) så är jag inte besviken! Imorgon är en ny dag och då ska jag satsa på Rågelund!

Jag kastade en sista blick mot havet när vi åkte och såg 16 kites i luften. Det var vackert.

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s