Jippi!

Hej bloggen! Är det så man ska inleda ett inlägg? Ja, vem vet, chansar nog på det den här gången i alla fall! Efter en lång kitetorka har jag till min stora glädje hunnit åka två gånger! I fredags och idag. Det artar sig!!

Fredagen bjöd på sydlig vind (=Torkelstorp), tyvärr var den inte särskilt stark så jag hann bara åka i 10 minuter innan den ramlade ner och var omöjlig att relauncha hehehe… Men de tio minutrarna gick bra i alla fall! Socialiserade mig med några tjejer som var påväg att ta kitekurs för Virena, pratade speciellt med en trevlig tjej, kommer dock inte ihåg vad hon heter, jag och mitt dåliga minne alltså! Hoppa vi ses på vattnet snart igen i alla fall! Träffade även den äldre mannen som fick hjälpa mig då jag med ilska i blicken efter mitt 10000000 försök att relauncha gav upp och vandrade mot stranden. Som tur var var jag inte inne i viken så den gåturen slapp jag i alla fall! Sedan började det regna lite och vinden ville inte återkomma så jag ringde min kära fader som kom och hämtade mig 🙂

Idag åkte jag och Viktoria ner till Rågelund då det skulle blåsa SV, var dock osäker på om det skulle bli något över huvud taget då det störtregnade när jag vaknade och blåste runt 13 m/s enligt Onsalamätaren.

Som tur var lugnade det ner sig och när solen kikade fram vid halv tre-tiden och mätaren visade 10 åkte vi ner. Perfekt vind, perfekt dag! Kan åka helt utan problem nu, stentränade på mina vändningar så nu kan jag även det (jag tackar och bugar) utan att stanna! Testade Viktorias North Evo och hennes mindre bräda och jag kan bara konstatera att hennes kite var riktigt go (bättre än Rebelen!? eller kanske inte… kan inte bestämma mig) och att mina pads på min nuvarande bräda är helt underbara! Vilken skillnad alltså, hennes var mer ”platta” och det var mycket mycket svårare då fötterna inte satt fast ordentligt! Nackdelen med en mindre bräda är dessutom att det blir svårare i choppigt vatten (kan dock vara för att hennes är mer ”fyrkantig” än min som är rundad runt hörnen). Jag tror jag ska vänta med att köpa en ny bräda även fast jag kollat ut några i 130 cm-klassen. Bl a en RRD Poison från 2009 som ska vara erkänt bra.

Men som sagt, jag håller mig nog till min, i alla fall nu i början. Går i tankarna om en mindre kite i alla fall, en 7a, och har kollat ut dessa två:

RRD Obsession 2009 för 4500 kr

och

Liquid Force HiFi Comp 2010 för 5000 kr

Den sistnämnda är ju en c-kite, men jag har faktiskt bara hört gott om dem! Men båda ska vara bra så jag får bestämma mig nu i dagarna.

Hjälpte Viktoria lite i slutet då hon har svårt att åka åt vänsterhållet men det löser hon snart ska vi nog se! Det är ju nån slags mental spärr man har som måste lösas. Träffade även en tjej som kiteade tillsammans med sin kille, de delade en 12a, och hon var glad att hitta några andra tjejer. Hon pratade om det faktum att när någon behöver hjälp med tex launching så frågar de inte henne utan bara henne pojkvän och jag kan förstå hennes frustation över att aldrig få göra något. På det sättet tror jag att det har varit bra för mig att åka iväg på egen hand och varit med om lite olika jobbiga situationer för att då har jag varit tvungen att pressa mig till den gräns att jag är oerhört bekväm med kite och kitehantering i allmänhet. Mina nästa mål är i vilket fall som helst att åka toeside. Svänga så att jag hamnar toeside, och bara snurra på brädan så jag hamnar där.
Nu ska jag kolla om det är några som ska iväg och åka imorgon, det verkar bli vind på förmiddagen! Hej svej leverpastej!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s