10 dagar utan kite!

Ja herregud… nu har det gått TIO dagar utan att vart uppe med kiten i vädret. För svag vind, för hård vind, föräldrar som börjat arbeta och dålig timing har varit orsakerna till denna kitetorka. Men det har även hänt en underbar sak, jag har KÖPT EN 7a!!!! SÅÅ GLAD!

Var för några dagar sen i Varberg och kollade in kiten jag tidigare pratat om, RRD Obsession från 2009, men köpet gick aldrig igenom. Säljaren sa att han åkt med den 6 gånger och då antar man ju såklart att den endast varit uppe 6 gånger, men nej, någon hade tydligen haft den en säsong innan honom och det såg man minst sagt… bommen var jättesliten och kiten hade ett olagat hål, och även fast jag skulle ha fått den för billga 3500 sa min magkänsla nej. Bättre att lägga till en tusenlapp och få en mindre använd som håller längre. Killen var jättetrevlig, så det var absolut inga problem med det, han sa att självklart behövde vi inte känna oss tvingade att köpa den så mamma och jag åkte hem igen. På kvällen ångrade jag mig djupt, skannat igenom hela surfzone men inte hittat någon 7a som uppfyllde mina krav. Fick kontakt med en som sålde en Cabrinha Nomad, men han bodde i Linköping (skulle visserligen till Varberg i helgen) men det hela kändes lite skumt då han i slutet av telefonsamtalet sa att en annan redan hade bokat den och skulle lämna in handpenningen nästa dag, vilket innebar att jag skulle få lägga hela beloppet innan jag ens sett den… inte bra. Så jag sket i det.

Sen var jag desperat hela dagen igår och hela dagen idag tills jag hittade en RRD Obsession till, fast från 2011 istället. Ska vara en superfreestylekite med c-känsla och har fått superrecensioner! Lade ett skambud på 4500, vilket han givetvis sa nej till (förståeligt), så jag höjde det till 5500 kr (fortfarande löjligt lågt för en i princip ny kite som kostar 9000 kr på surfers) och till min förvåning sa han ja till det!! Gaah!
Blev en tur till Varberg igen, kiten var jättefin, säkert inte använd mer än 4-5 gånger och bommen i fint skick! Det blev en affär! Han sa att det var ganska svårt att få sålt 7or så det var därför han gav sig för så lågt… Good for me! Jättetrevlig kille jag önskar lycka till med sina nya 2012-kites!

Sen har jag även fått Mystic-tröjan jag beställt – skitsnygg! Den heter Mystic Hypnotize Rash Vest SS 2011 om någon undrar – går att köpa på ontopsports.com Jag har även köpt en hjälm från Pro Tec (Pro Tec B2 Wake) på surfers i varberg som matchar min kite och min bikini (en till anledning till att jag älskar sporten – kläderna och utrustningen är skitsnygga!), och ett till par boardshorts från ION (ION Ghost Train: White)! Kommer se ut som jag gått ut ur en katalog, är rädd att det nästan är lite för mycket… hehe… alla kommer typ att tro ”Oj hon var proffsigt klädd, kanske är hon skitduktig!?” och så är säker det första jag gör att ramla! Men vem bryr sig, jag vill känna mig fräsh även ute på vattnet!

Imorgon kväll ser det ut att blåsa igen, dock ska jag på Riskutbildning 1 på dagen (dålig timing igen…), så jag får se om jag kommer iväg! Men annars ska jag utan undantag och ursäkter ut på lördagen! Prognosen ser bra ut med 7-8 m/s så bara den inte minskar är jag nöjd! Har förresten hittat en till vindmätare som finns precis i närheten av Rågelund: https://www.vassback.se/vadret/kitesurf/ Fattar den inte riktigt men det gör jag väl så småningom! Nu ska jag lusläsa om den nya bommen och kolla in kitens manual… Surfs up!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s