kitekitekitekitekite

Kite. hehehe… älskar ordet! Jag måste bara säga hur glad jag är över att ha upptäckt kitesurfingen. Det bubblar i mig så fort jag tänker på det, hur kul det är, hur härligt det är och hur mycket det ger. För att det är inte bara kiteingen i sig som gör att mitt hjärta slår för det, det är alla delar som ingår. Typ som idag, gick upp vid åtta för att möta Paul och Alice vid nio-tiden och åka till Björkäng. Solen sken, 10 m/s och massor av trevligt folk stod vid stranden. Surf-lab-teamet (surf-lab.se) var där och jag gjorde iordning min nya 7a, verkligen skitsnygg, måste seriöst vart den snyggaste kiten på stranden idag, och gav mig ut. Kiten var verkligen underbar, kvick, direktkontrollerad och litet bomtryck. Dock tyckte jag att den var lite instabil att ha uppe vid klockan 12, man måste ha lite koll på den då för den har en tendens att ”ramla ner” några meter för att sedan åka upp igen, men väl ute i vattnet var den supersnäll. Men jag måste verkligen säga att min Rebel efteråt kändes som en traktor, långsam, stabil men lite väl tråkig. Björkäng bjöd på supervågridning, de var verkligen enorma, vågsurfarna skulle ha göttat sig här! Var kul att testa på det också, man måste vara mjuk i benen för att blir man det minsta stel går det åt helsike! Men jag hoppade runt lite på vågorna och så, tyckte dock det var svårt att byta håll utan uppehåll i vattnet med denna, kan dock bero på att jag inte är van vid den… tappade liksom kraften men det skall väl övas upp! Blev tyvärr inget toesideåkande idag, med dessa enorma vågor skulle jag liksom ha ramlat efter en meter.

Dags fail: Tappade brädan när jag åkte ganska lång bit söderut från stranden, var så lite folk där och jag orkade inte med alla människor på kurs så jag tyckte det var ett smart ställe att uppehålla mig på men tyvärr tappade jag brädan som åkte bort i vem-vet-var så efter kanske en kvarts spanande mot vågorna bestämde jag mig för att vandra in med kiten och hämta brädan när den blåst in. Det dåliga var att det tog ca 20 minuter tur och retur och ca 10 minuters spanande innan jag hittade den. Så jag var väl utan bräda i typ 45 minuter… lagom kul! Gick in och åt lite lunch och gick ut sen igen (den kvarten efter jag precis gått ut igenom var magisk, helt perfekt!) men sen blev jag underriggad så jag riggade tian istället. Dock var jag underriggad med den också, vet inte om vinden dog helt plötsligt eller om de två kitesen har nästan identiskt vindregister, vilket skulle innebära totalfail för min del och som skulle vara jättekonstigt, men det blev i alla fall inte mycket åkt.

Åkte hem med Alice och Magnus och åkte förbi deras häst som står på sommarbete i onsalatrakten, kul att se!

Dagens andra fail: Märkte att jag glömt våtdräkten i Björkäng men fixade det genom att ringa Mathias som jobbar på surf-lab och som var så enormt snäll att han plockade upp den och lämnade den till mig på sin väg hem! Supertacksam då man inte är så jättesugen på att sitta i en bil de nästa 100 minutrarna…

För att knyta ihop säcken har kitesurfingen gett mig mer än bara åkning frisk luft (=önskad solbränna), motion, nya vänner, bekantskaper i massor och livsglädje! Man mår så otroligt bra när man kommer hem efter en hel dags kite, jag hade så mycket överskottsenergi att jag var tvungen att gå ut och springa direkt när jag kom hem! Förstår nu det här med att kitesurf inte bara är en sport – det är en livsstil!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s