Vrickade tår och snurrade linor

Efter att ha väntat på vinden hela veckan var det äntligen dags! Jag åkte ner till Torkelstorp vid 12-tiden efter lite velande om jag skulle dit eller till Rågelund eller så långt som till Varberg, men det var bara att bestämma sig!
Blåste runt 11 m/s och jag hade under hela tiden jag var där perfekt tryck i 7an! Soligt var det också! En underbar dag…

 

Nu har jag verkligen full koll på grundåkningen. Kan byta håll snabbt och enkelt, byta till toeside via enkel vändning eller i sväng, öka minska farten och ta höjd i den mån jag vill. Försökte mig på att hoppa men jag fattar inte riktigt hur man ska göra… Det jag gjorde var att falla av mot vinden, sedan snabbt trycka emot och försöka hoppa, men hoppet kom liksom aldrig… Försökte lite med att ta upp kiten snabbt mot tolv och sedan ner igen men jag vågade aldrig riktigt göra det på riktigt… tror jag måste ta ett stag i taget och i och med att på allvar ha testat är första steget.

Mamma och pappa var och tog lite kort och då mina våtskor gör så ett enormt ont på en liten punkt på min högertfot (fattar inte varför, kanske för att jag spänner någon muskel då eller att kardborrebandet delvis ligger där), så tänkte jag ta av dom, men eftersom min Obsession är lite opålitlig ibland och då jag tappade fokus på den en halv sekund då jag tog av dem, råkade jag flyga någon meter och slå i stenarna. Konsekvens: Jag vrickade tån och slog upp ett hål i min våtdräkt 😦

Efter lite lunch gjorde jag mig redo igen och åkte en stund till. Det gick jättebra men tyvärr när jag försökte hoppa och väl lyckades flyga lite resulterade det i en krachlandning och kiten föll ner. Men den föll inte som vanligt, utan istället ”snurrade” den in sig i sina egna linor och gud vet vad som skedde, men linorna var i vilket fall hur som helst. En snäll kille hjälpte mig till relaunch-läge men då märkte vi att det inte skulle gå, den var helt twistad. Så jag fick gå in helt enkelt. Men utan skor och med en vrickad tå var det lättare sagt än gjort.

Det blev till sist en sista åktur på en timma, sedan var klockan halv fem och jag packade ihop. Övningskörde hem, det  börjar dra ihop sig! Samma vecka jag fyller år är det uppkörning!

Träffade för övrigt en massa trevligt folk, bland annat en kille som kom från Askim och några andra killar som jag snackade en stund med. Det är bland annat varförjag gillar Torkelstorp så mycket, alltid go stämning och massor av bekanta ansikten!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s