För mycket vind?

Ibland önskar jag att jag inte önskade mig saker så mycket. För att när de väl sker blir det lite väl extrema. Typ som senaste dagarna. Ge mig vind! och visst kom det vind… lite väl mycket vind…

Igår var jag i gamla kära Torkelstorp. Prognosen visade mycket vind, och jag var fast besluten att ta mig ut oavsett vad! Slutade klockan halv två, men besluten som jag var stannade jag kvar i skolan, räknande lite matte och så till fyra då pappa kom förbi och plockade upp mig. Regnet hängde i luften men än så länge var det uppehåll. Jag kom fram, tittade lite oroväckande på vinden men den såg ändå helt OK ut. Folk körde mest nior, några sjuor, så jag kände mig trygg. Riggade kiten, tog på mig våtdräkten, snackade med lite folk och gav mig ut! Till sist kände jag en regndroppe på min kind och sedan öste det ner. Vinden blev allt byigare och jag kände att det inte var speciellt givande. Efter en halvtimma tittade jag desperat efter vår bil, var helt säker på att pappa åkt hem men som tur var såg jag en person kliva ur en bil och vifta på händerna. Jag bestämde mig för att gå in och avsluta denna något korta kite-dag. Inte för att vinden var för stark, blåste kanske 12-13 m/s, alltså helt lagom för en 7a men det var så byigt och regnigt att jag kände att det var bättre att åka hem nu än att låta pappa åka hem och sedan återkomma om några timmar. Fick lite snackat med Niklas som gick igenom lite hoppteknik och som gav mig de goda orden att brädan var lagom stor för mig nu när man börjar hoppa och strävar efter stabilitet. Sedan klev jag in med våtdräkten rakt in i bilen och vi körde hem. En skön dusch väntade mig.

Idag var jag fruktansvärt osäker på om jag skulle åka eller inte då DMI visade att det skulle komma vindområden på 17-21 m/s medans alla andra sidor visade 10-15 m/s. Så efter lite om och men och då det inte verkade komma något regn beslöt jag mig för att åka ner till Rågelund. Det var några stycken där och det verkade bra när jag först kom fram. Hela bilresan hade varit regnfri och till och med lite solig så jag var optimistisk. Vinden verkade bra, några killar så att folk körde med 7or till 10or och även fast det regnade vinkade jag hej då till mamma. Jag plockade fram kiten och precis när jag började pumpa upp den drog vinden upp till sin högsta nivå och regnet började ösa ner. Det var som att bli pepprad med iskulor. Endast de bästa blev kvar på vattnet, restan gick in. Vinden tilltog aldrig och efter en halvtimmes väntan och tittande på de mycket duktiga personerna på vattnet ringde jag mamma. Tack snälla bästa mamma som åker mil efter mil för min skull. Hon vände även fast hon nästan var hemma och därmed blev hennes tillbringade timmar i bilen denna dag uppmätt till drygt två. Och tack såklart även till pappa som åkt lika mycket han! Jag avslutade dagen med att säga hejdå till alla trevliga människor pån stranden och åkte hem med en pissblöt kite i släptåg. Jag som hängt den på tork dagen innan i badrummet! Hehe men så går det ibland. Det var i alla fall coolt att stå i ösregn med värsta vinden i ryggen! Snacka om att vara levande!

På vägen hem köpte jag neoprenlim till min våtdräkt på Walléns så nu får jag se hur det blir! Här kommer förresten beviset på den tilltagande vinden, den gick på jättekort tid från 12 m/s till nästan 20 m/s!! (!!)

Jag har förresten fått den nyaste kiten i födelsedagspresent! Supersnällt, tack igen mamma och pappa!

Resten av veckan och nästa vecka vet jag inte hur jag ska göra… my parents is going to Toscana så med dem får jag inte skjuts, men jag ska försöka fixa det på nått sett… jag måste ju få komma ut och åka snart på riktigt ju! Och bra ser det ut!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s