Freedag!

Idag är det en härlig dag, nämligen FREDAG!! Älskar fredagar, bästa dagen ever!
Men back to business, i måndags åkte det av till Torkelstorp med min alltid så trogna kitevän Paul. Kom ner ganska sent runt halv fem då projektarbete och en försenad mamma fördröjde min tid… Var lite underriggad ett tag då jag körde på 7an, skulle om jag vridit tillbaka klockan valt 10an, men så blir det ibland när man är på gränsen. Stundtals var vinden helt perfekt och alltid gick super, stundtals vägrade kiten ens att starta. Dagen var lite emot mig samtidigt som den var väldigt bra;

På plussidan:

  • Tränade på popsen som till sist funkade riktigt bra! Ibland fick jag verkligen till det (även fast de oftast följde av en totalt misslyckad…) men jag hoppas att jag har hunnit ”smälta det” till nästa gång, precis som med vändningarna tidigare.
  • Det regnade inte!!

På negativsidan:

  • För liten kite.
  • Mina fötter krampade av skorna – måste köpa nya.
  • Fick inte in hela min högerfot i strapsen – superirriterande.
  • Det började ösregna just när jag skulle ta på mig mina kläder och rulla in min kite.
  • Åkte hem vid halv sju- blev ingen lång åktid.


Även fast det är fler punkter på negativsidan var jag nöjd (som alltid!). Nu är det bara till att stirra på filmer och sedan träna träna och åter träna för att få in popsen, sedan få in det tillsammans med svängning av kiten och sedan få in landningen. Hade fortfarande den där känslan ibland av att mina fötter hoppade men att brädan inte gjorde det, och när jag väl testade att styra kiten åt sidan åkte jag upp några cm (eller ramlade hehe) och sedan blev mina ben som förlamade och stelraka och jag landade som en pinne i vattnet. Men som sagt måste jag väl bara träna, träna, träna,träna,träna. En sak jag kom på när jag gjorde popsen var att tänka att det kom en våg som jag skulle hoppa över. Då kom hoppet naturligt.

Det är verkligen asjobbigt att inte ha körkort. Mamma och pappa kommer hem vid 5-tiden, helgerna bjudar inte alltid på vind och det är inte alltid att någon annan kan köra. Det är inte ofta jag har fått köra den senaste tiden, men jag har i alla fall rustat upp mig med vinterprylar för att förlänga säsongen. Om två veckor har jag om allt går väl ett körkort i min hand. Då ska jag banne mig ut varje gång det ens blåser en liten bris för att ta igen det jag nu missat.

Så vad har jag nu köpt?
*Ett par handskar Xcel 5mm 3 Finger Glove

*En Rip Curl Bamboo Fireskin Hooded vest

Handskarna är nog lite väl varma nu så jag funderar på att köpa ett par runt 2 mm också (tycker jag kan unna mig detta då det var 25 % på allt när jag köpte grejerna). Sedan ska det bli ett par 7 mm skor också, gärna med splited toe, för kallare vatten. Eventuellt någon typ av underställ eftersom jag tänkte ha fireskinen utanför våtdräkten för att inte få in vatten.

Fikade med Viktoria i veckan, synd att hon inte kommer ut och kitear oftare, inte så ofta jag träffar en tjej på vattnet.

Så nu peppar vi inför kommande körkort och vind! Jag vill testa wake snart också!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s