Tankekraft

Känner att det är dags för en liten självanalys:

Jag är en människa som tänker alldeles för mycket. Denna egenskap är inte precis önskvärd, och den hindrar mig från att nå mina mål – något som kan förståra både kiteåkningen och alla de andra saker jag vill göra.

På idrotten i skolan har vi precis haft prov angående mental träning. Jag har alltid tänkt på det som flum – yoga, meditering, avslappningsövningar, ja allt sådant har jag tänkt som ren bullshit. Jag är dessutom en människa som är väldigt rationell i mitt tankesätt, väldigt naturvetenskaplig och vill ha saker skrivna i punktform, inte något ändlöst bladder. Men min åsikt har ändrats, jag har fortfarande samma tankesätt, men efter denna tid när jag studerade in ämnet har mina gränser för vad jag tycker ändrats. Och jag förstår nu att jag måste rubba på den mentala spärr som sitter i mitt sinne.

Jag fokuserar allt för ofta på vägen till målet, inte målet för sig. Jag blir lätt stressad när jag ser andra göra framsteg och tänker ”varför klarar inte jag det lika bra?”. Självklart resulterar detta tänkande i att det blir ännu svårare att nå mitt mål. Tanken på alla svårigheter jag kommer att möta gör mig tunnelseende och alla scenarier jag föreställer mig händer. Jag har alltid vetat om detta, men inte blir det precis lättare när man tänker att ”jag får inte tänka på att jag kanske inte klarar det hoppet får att då kommer jag nog inte att klara det!”. Allt blir givetvis kaos då. Det jag måste lära mig är att skapa en målbild, en inre bild av när jag utför det som är mitt mål. Mitt nervsystem kommer då inte kunna skilja på målbilden och verkligheten och applicerar då målbilden i verkligheten. Jag måste dessutom leva i nuet, jag planerar allt för ofta in i framtiden vad jag måste klara av, och mitt tvivel gör att jag inte klarar det så snart jag vill. Jag mår fruktansvärt bra när jag är ute och kitear och känner havets salta vatten mot mitt ansikte, så detta kanske är ett mindre problem – men det existerar.

Jag vet att jag har den fysiska förmågan att klara av det mesta, så jag måste arbeta bort denna jävla spärr som sitter i mitt huvud! När jag var liten fanns inte denna spärr, och mitt arbete måste fokuseras på att släppa allt, fokusera på ingenting förutom mitt mål och ge 100%. Strunta i rädslan, tvekan och bara göra som Stenmark sa; bara åk.

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s