Fin början på påsken!

Då har man avklarat sin andra session den här säsongen! Och det lär bli måånga fler!

Mötte upp Alice och Magnus vid 4-tiden vid Rågelund, hade kommit dit en stund innan men det var ingen där så jag fick sitta och chilla i bilen istället, ingen skada skedd då jag hittade en chokladkakebit att underhålla mig med istället! Måste verkligen köpa en hundkrok, det skulle verkligen underlätta de dagar man är sist ut eller ensam på plats. Får göra det innan det bär av till Prag! (Åker på söndag och är borta till fredagen, lite synd ur kitesynpunkt då jag annars skulle ha mängder av tid att åka på, men nu är det som det är. Och jag ser ju dessutom fram emot Prag så det är väl inte fy skam precis!)

Jättekul att träffa Alice igen, hon har vart i Barcelona det senaste halvåret men är här i Sverige ett tag till så det får vi se till att utnyttja! Tror det ändå kan bli en hel del surf gjort den här månaden, har inte allt för mycket i skolan (hrm, ja inte mer än ett slutprov i veckan i alla fall! Och jaa jag går på en hetsskola). Det småregnade men var riktigt bra vind, runt 8-9 m/s, och dessutom nästan VARMT i vattnet! Svettades snarare än frös! Kände att jag kom tillbaka på samma nivå som innan nu, en stor lättnad och framsteget jag tog idag var väl att jag lyckades få en en mini-liten-riktig-pop! Ingen stor grej, men jag är freestylen på väg i alla fall!

Skulle egentligen ha kunnat åka hela eftermiddagen och en bit in på kvällen, var så otroligt taggad  för det, men tyvärr blev det inte mer än 45 min-1 h åkning då jag åter igen igen tappade känseln i mina tår! Till saken hör den att jag hade på mina våtskor när jag körde bil ner och tappade känseln då med, så det verkar inte vara vattentemperaturen som är problemet. Istället är min teori att mina splitted-toe-skor lämnar för lite utrymme för mina stortår, vilket leder till blodstopp och som i sin tur leder till stort obehag! Ifall det är mina tår som är för stora eller om skon är ovanligt liten där kan väl diskuteras, men faktum kvarstår: Jag kan ju inte alltid åka runt med skorna i tron att mina tår blir blåa! Eftersom skorna är jättesvåra att få på när de är våta + att mina händer typ dog utan handskar, fick jag helt enkelt ta på mina tjocka vinterskor och ge upp kitesurfingen för dagen. Don’t blame me, mina fötter är felkonstruerade på det sättet att det är jättesvårt att få på dem skor, för att inte tala om fuktiga våtskor.

Så frågan är: Ska jag klippa upp skiljeväggen eller åka med obehaget? För mina tår var inte blåa (som tur var) när jag till slut checkade till dem, kanske pyttelite, men inte alls i den grad jag väntat mig. Får fundera på detta till nästa åktillfälle.

Till en annan sak: En till kitare kom och joinade oss och visade hur man på ett bra sätt använder hundkroken för att launcha/landa, så att nu är jag ännu mer bestämd om att jag måste köpa en sådan. Verkar skitenkelt!

Hälsningar från mig och ett blåsigt Rågelund!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s