Är tjejer mycket annorlunda än killar?

Idag har jag varit ute och surfat på första gången på  en evighet!! Med fina förutsättningar som sol, västlig vind runt 12-13 m/s och en taggad Julia kunde det inte gå fel! Tog först en sväng till Walléns och kollade in affären också, tummen upp för det, jag rekommenderar starkt att ta en titt där!

Eftersom jag inte åkt på en månad tog det ett tag innan jag fått in känslan, var lite stel till en början men till sist (och efter oräkneliga kraschar) fick jag in mina första riktiga pops! Åh vad glad jag blev, var tvungen att skratta högt! Om folk skulle se mig ute på vattnet skulle de nog tro att jag led av schizofreni, ena sekunden är jag glad som en lärka och sjunger av lycka, andra sekunden svär jag som en galning och kastar onda blickar mot kiten. Men tyvärr har min hjärna slagit slint och jag fick för mig att jag inte kunde byta från heelside till toeside i en sväng åt ena hållet. Det sjuka är ju att jag utan problem kan göra det när jag svänger mot höger, och jag vet att jag klarat det tusen gånger förut. Det psykiska är allt konstigt.

Så vad är mina nästa mål? Att få popsen att bli automatiska, de ska funka utan vidare ansträngning, själklart kunna göra det jag beskrivit ovan och få ett riktigt hopp med hjälp av kiten och inte bara med farten. Senare vill jag även lära mig att göra backrolls. Det får räcka på det kortsiktiga perspektivet.

Som vanligt tappar jag all matlust när jag är ute och surfar, så lunchen idag blev en banan och en enkel fralla utan pålägg. (kanske även så att tråkig mat = ingen matlust?) Åkte väl totalt i tre timmar, sedan kunde mina underarmar inte ta mer! Måste träna upp minimusklerna där!

Just det, recensionen av skorna! (Atan mistrals): Jag vill meddela att jag är mycket nöjd med mitt inköp, frös ingenting, dock så läckte det in vatten även fast jag spänt åt kardboddebandet. Hade med mig ett extra par så jag löste det genom sätta på den extra, men detta är något man bör ha i bakhuvudet! Bra barfotakänsla och passade fint in i padsen, ett bra köp helt enkelt!

Men den sak jag reagerade starkast på idag var hur en kille reagerade när jag sa att jag var där och surfade ensam. Han blev förvånad, och sedan när jag berättade att jag var 18 år och bara börjat för att jag tyckte att det såg kul ut blev han ännu mer förvånad och såg nästan impad ut. Är det konstigt att en tjej kommer och surfar utan någon nära bekant? Är det konstigt att man kan göra det när man endast är 18? Är det konstigt att man börjar med något bara för att det ser ut som sin grej? Är tjejer så mycket annorlunda än killar? På ett sätt förstår jag att han reagerade, många andra har reagerat på samma sätt  tidigare. Det är inte ofta jag träffar andra tjejer på vattnet, och de gånger jag gör det är de ofta i sällskap med sin kille. Många tar för givet att jag kitear för att jag har haft en kille som också gjort det, eller för att jag har har blivit övertalad av vänner att testa på det. Så när du hör att jag inte har det blir de imponerade. Men seriöst? Varför skulle det vara coolt att jag som tjej gör det när hundratals andra jämnåriga killar gör det varje dag?  Jag varken något extremt eller speciellt, jag gör bara vad alla andra som älskar sporten gör. Det som stör mig är den fixa idé om att tjejer inte kan ta egna intiativ och testa på saker själv. Samtidigt blir jag arg på alla tjejer som sett till att idén existerar, åk ut och ta plats! Det är inte svårt! Alla  gillar när man på egen hand tar intiativ. Jag träffade till exempel en tjej förra sommaren som var lite ledsen över att hon aldrig fick launcha eller landa, det var alltid hennes kille som folk frågade. Jag har aldrig känt av detta då jag alltid velat vara delaktig och spontant frågat när folk ser ut att vara påväg ut eller in. Redan från första veckan har jag velat vara delaktig och så länge man vill det blir man det också! Nu gäller det för alla andra att ta den platsen med, tjejer, ni kan lika mycket som killarna!

Det var allt för mig idag, nu ska jag snart ut och grilla och skjuter upp mitt fysikpluggande änn en dag, ciao!

Glad tjej efter surf!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s