Livsglädje (knäupdate)

I’m back on track. Läget är bra. Det kommer att gå fint. De positiva tankarna har tagit sig upp mot ytan igen.

Jag har insett  en sak, att allt handlar om odds. Det finns en viss procentuell chans för saker att hända, och även fast den är låg så kan det faktiskt hända. Låt oss tänka oss en person som är jättenyttig – äter jättebra, tränar jättebra, röker inte, pratar i handsfree, har ett jättebra socialt liv – han har väldigt goda chanser till ett liv utan sjukdomar, kanske 98 %, och troligtvis kommer han alltså inte att drabbas av något. Men vad hände med de två resterande procenten? Jo, han kan fortfarande få en livshotande hemsk sjukdom, det är inte så konstigt, det handlar om otur. Jag hade otur som vred mitt knä. Jag har en större procentuell risk att drabbas av andra knäkomplikationer i framtiden men det betyder inte att det kommer att hända. Jag har även en potentiell risk att det kommer att ta lång tid för knät att bli helt bra igen men det finns även en viss potentiell chans till att det kommer att gå jättefort. Jag fokuserar allt för mycket på de procent som visar det negativa men jag måste komma ihåg att den positiva procentuella chansen också finns. Och för övrigt, hur farlig är min lilla knäskada i jämförelse med mycket annat? En stackars föräldralös HIV-positiv pojke i Tchad  skulle väl skaka på huvudet åt mig och mina lyxproblem.

Jag får se det som en erfarenhet, berika mitt liv med andra saker jag nu har tid till när jag inte kan surfa (under en begränsad tid), kanske bli riktigt duktig på att fota, utveckla mina skills i photoshop (som inte är så stora för tillfället hehe) eller kanske passa på att träffa de vänner jag annars inte skulle ha tid till?

Ska på  magnetröntgen för att kolla upp vad som är fel, citat ”inom en månad” från ortopeden, men nu i semestertiden kommer det väl ta det dubbla. ”Oj vad dina muskler har försvunnit på det benet” skrattade hon till, jo tack! Hon misstänkte något med minisken, kanske blir det operation, kanske blir det endast sjukgymnastik. Vi får se vad ödet bestämmer sig för. Kan gå helt normalt nu, har fått tillbaka i princip hela mitt rörelsemönster, det som ställer till det hela är att det svullnar upp och gör ont när jag överansträngt det (vilket mesknä) , och att det gör ont när jag försöker mig på benböj.

En annan sak jag har insett är vikten av förebyggande arbete. Även fast jag hatar det får jag väl plåga mig igenom gymmet, det minskar ju som sagt den procentuella skaderisken.

Nej nu ska jag köpa mig en GoPro!  Något ska den väl vara bra till, även under surftorkan! Om inte annat kommer den att användas väl i höst igen, och när jag ger mig ut och reser. Och kanske skapa såna här filmer?

Kitesurfing är en vacker sport.

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s