Ett inlägg om kärlek

Jag måste skärpa till mig. Det blir allt mindre aktivitet från mig på brädfronten just nu. WCPE’s Champ of Scandinavia började idag och jag skulle gladeligen åkt dit – ifall någon hade velat joina. Har varit uppbokad idag med sjukrehab och lite annat smått och gott men morgondagen är absolut möjlig. Dock är jag så löjlig att eftersom jag inte känner någon så direkt som ska dit så byter jag nog ut det mot en heldag med nära vänner i solen istället. Är jag knäpp som gör detta? Ja, troligtvis, men vänner ska man ta vara på och jag känner att det blir dött lopp aktiviteterna emellan. Och då kan jag lika gärna träffa mina vänner som bor på mycket närmre avstånd än Uddevallas en och en halv timmas resväg. Jag pratade lite med sjukgymnasten om hur snart jag kan ta upp mina älskade brädsporter och hon varnade mig för att gå för fort fram, vi skulle börja med lite stötövningar för att vänja knät för belastningar först. Så nu lär jag väl hoppa runt som en fåne i fortsättningen, allt för min progress skull! Magnetröntgen är genomförd, jag kan intyga att det är mer än obehagligt att ligga helt stilla utan att röra en muskel, även fast det bara gäller för tjugo minuter. Ska se om jag kan ringa och tjöta lite på röntgen så att de även kan skicka utlåtandet till Madde, min sjukgymnast, så kan jag få reda på min dom lite snabbare. Eller dom och dom – som jag skrev i förra inlägget är detta en period av nya möjligheter, en period där jag får känna på andra kanter av livet.

Ibland så kan jag bara stanna upp och njuta av allt jag har. Nu tänker jag framförallt på mina vänner. Jag har seriöst så fina vänner att jag inte finner ord. Även fast jag endast träffar vissa sporadiskt och kanske inte omgås med alla på tu-man-hand är jag så oerhört glad över att få ha er som vänner. Känslan av att alltid ha några som man kan prata med om allt, som förstår och stöttar är obetalbar. Ni är så bra människor, vackra så in i själen. Helt seriöst.  Utan er, speciellt en person – Lisa jag vet att du väntat på detta – skulle jag inte klara mig utan. Lisa Hellewig, du vet allt om mig och jag vet allt om dig, och det gör så att världen snurrar lite lättare. Världen är roligare att möta om man är två. Ensam är stark men tillsammans är man starkare. Så vad har detta med brädsporter att göra? Jo, denna bloggen handlar om det jag älskar. Jag älskar mina vänner och utan dom skulle jag antagligen inte stå här idag. Man måste möta motgångar i livet och många av dem gör en starkare, jag talar av egen erfarenhet. När jag precis började med kitesurfingen hade jag precis gått igenom en period av en rada svårigheter, och det var mycket det som gjorde att jag tog steget att testa något nytt. Min nya filosofi blev ”gör det du alltid velat göra, tveka inte, gör vad du älskar och testa att gå utanför din comfort-zone”

Det har fungerat klockrent hittills. Jag var ganska blyg som liten och fortfarande sitter en del av den osäkerheten kvar i mig, men det gäller bara att pressa undan det. Om jag hade inställningen att jag skulle bli mer självsäker skulle det aldrig gå, istället tänkte jag att jag var mer självsäker. Då blev jag det. Ibland är det dock lätt att glömma av allt detta, fast det egentligen är så enkelt. Försök inte bli något, var det istället.

Det kanske låter löjligt, men en annan komponent som är direkt avgörande för hur mitt liv utspelar sig är min katt Molly. Djurs kärlek är vilkorslös, något alla djurägare kan intyga, och den känslan av vilkorslös kärlek är oerhört viktig för välmåendet. Ger jag min katt kärlek ger hon mig kärlek – så enkelt är det. Egentligen innebär alla extremsporter någon form av vilkorslös kärlek, naturen ger dig sina redskap och det är upp till dig att använda dem på rätt sätt. Naturen bryr sig inte om vem du är, vad du har gjort eller vad du ska göra, det handlar om här och nu. Gör du rätt får du kärlek tillbaka. Jag har just funnit en ny longboardkompis så det blir spännande att se vad som väntar när jag kliver upp på brädan igen – jag lär väl känna hur blodet bränner i mina ådror lik en energifylld dryck – och kärlek givetvis.

Uppdatering på fågelskådare vs. kitesurfar-proceduren: 

http://www.skanskan.se/article/20120718/NYHETER/707189979/1007/-/surfande-tjansteman-far-stora-fagellivet

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s