SYDAFRIKA!!!

Och… där var biljetten mot Sydafrika bokad! Whop whop!

Photo-2012-03-25-6-45-43-PM

Den 8e januari, någon dag efter hemkomsten från Funäsdalen stiger jag på flyget mot Kapstaden, mot det stundande äventyret! Kommer bli en go resa på 25 h, med en mellanlandning i Dubai på ca 9 timmar mitt i natten, lär väl spendera den tiden genom att sova på flygplatsen eller nått annat skojigt hehe

Är såå enormt peppad, kommer bli grymt kul! Åker ner med Emirates och ska sedan bo i Alice lägenhet med lite andra tjejer, hade dock stora problem med att bestämma mig för vilket flygbolag jag skulle åka med, men bestämde mig till sist för detta arabägda flygbolaget där man får ta med sig totalt 30 kg, inklusive kiteutrustning. Räknar med att kitesakerna kommer att väga högst 25 kg, så då kommer jag att ha 5 kg + 7 kg handbagage över till att knö ner kläder och annat nödvändigt.

Ska bli så underbart att kunna ta igen all förlorad kitetid, och det ska bli spännande att testa på Sydafrikas vågor! Kanske kan man testa på lite vanlig vågsurf också! Vill man ha plattvatten är det bara att bege sig till Langebaan en timma bort, gött att man inte behöver internationellt körkort, bara att tuta och köra med mitt svenska. Dock finns det andra grejer jag måste fixa innan avresa…

Redan fixat:

  • Flyg
  • Boende
  • Bankkort – Ett VISA och ett Ica Banken Master Card (avgiftsfria uttagningar i utlandet och ingen valutaväxlingsavgift)

Ej fixat:

  • Vaccinationer
  • Boardbag
  • Tunnare våtdräkt
  • Ev. kite 5 kvm

Innan dess måste jag dessutom skaffat mig nytt underställ till skidresan, nya skidbyxor (?), lära mig att packa lätt (en utmaning minst sagt!!) och säkert tusen andra saker  jag inte kommer på just nu. Sydafrika verkar ha lite beslutsångest angående sin väderstatus, enligt väderprognoserna pendlar temperaturen mellan 20 och 30 grader dagtid, och nedåt 13 grader nattetid så man får väl packa för varierat väder minst sagt. Vattentemperaturen ligger på drygt 15 grader och vinden är stark och konstant.

Dock har jag bestämt mig för att absolut inte skada mig denna resan så nu är det förebyggande träning som gäller i den dryga månaden som det är kvar, styrketräning för både ben, bål och armar och konditionsträning såklart. Varit lite slö den senaste perioden med träning, blivit lite klättring och så men inte så mycket som jag önskat. Kommer att jobba i princip varje dag fram till jul nu men det är bara till att bita ihop och tänka på vad som komma skall. Och eftersom jag ändå är inne på detta träningsspår kommer denna månad gå i hälsans tecken, inget onyttigt i onödan!

Rena tanken av att Sydafrika är ett sådant vackert land, att de har en wakepark i närheten av Kapstaden och att man kan göra roliga grejer såsom att hoppa ner i bur med hajar runt omkring sig får mitt blod att rusa och adrenalinet att koka så nu måste jag springa ut till den nyfallna snön och hoppa lite, see ya!

 

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s