Natten-efter-julafton-tankar (resumé 2012)

IMG_1317

Ett år. Snart är 2013 här – med nya utmaningar och möjligheter. Jag fattar det knappt. Tittar på mig själv i spegeln och undrar hur jag har förändrats detta året. För något är definitivt annorlunda. Jag har svårt att sätta fingret på precis vad. Mitt hår är längre och jag har nya kläder på kroppen. Men nog är det någonting mer.

Vid den här tidpunkten 2011 hade jag jullov och en termin kvar innan skolan var slut. Jag hade önskat mig resebidrag i form av pengar i julklapp och utanför fönstret var det grönt på marken. Detta till skillnad från nu när en ny bärbar dator, lätt nog att resa med, stod högst upp på min lista och naturen numera är beklädd med snö.

Året fortsatte med att jag några veckor senare begav mig upp till Sälen och tog upp snowboardingen, en supervecka där glädjen över detta var överväldigande.

klhjil

Jag kom hem och kiteade de dagar jag inte hade plugg (vilket inte alls gav mig så mycket tid på vattnet som jag först trott…), blev därefter fasligt skoltrött men lättade upp tillvaron genom att bege mig till Coastal Culture vilket var fasansfullt givande. Fick träffa en massa inspirerande människor och väckte ett intresse för longboard, dessutom var vädret på vår sida med över 25 grader denna speciella vårdag.

img_0613

Åkte därefter på en avslutande klassresa till Prag, drack billig öl, umgicks med folk jag tidigare inte umgåtts med, var kulturell och var glad.

530005_3632484739902_1507657720_33214210_654779099_n

Vårterminen avslutades på bästa möjliga sätt när jag drog till WCPE med Victoria på wakecamp och jag lyckades än en gång förälska mig i ännu en brädsport, var totalt lyrisk hela helgen och kände mig fruktansvärt lycklig. Sista dagen lyckades jag dock vrida till mitt knä vilket resulterade i en skadad menisk, grät i dagar för en förlorad brädsommar men började till sist finna mig i situationen.

472561_10151936976280001_1593932879_o

Jag tog studenten, började jobba som säljare och utvecklades något brutalt mentalt. Från att inte sälja ett enda larm första månaden, till att sälja 3 stycken på en dag några månader senare tycker jag säger en del.

img_1282

Träffade jag min underbara pojkvän. Blev än mer peppad till att åka longboard och vi susade ner för backarna.

Tillsammans skaffade vi klättarcertifikat och ännu ett intresse kunde skrivas upp på min lista.

Jag skaffade mig ännu mer arbetslivserfarenhet när jag lämnade säljjobbet och började arbetade dubbelt på Liseberg och på ett bageri. Samlade ihop pengar, bokade resa, firade julafton.

Och nu är jag här – med ett fantastiskt år framför mig och en mage fullproppad med julmat.

Nog måste jag vara annorlunda då på något sätt. Det kittlar gott i magen och jag känner mig lycklig. Dock något spänd och stressad, men det beror nog på många saker. Året blev inte riktigt som jag tänkt mig, det blev ingen fartfylld surfsommar, men den blev så väldigt rik ändå. Jag har lärt mig så mycket, lär mig fortfarande. Lever mer i nuet på något sätt, planerar inte lika mycket.

Vi får se vad nästa år bär med sig, det känns dumt att förutspå. Jag tar ett steg i taget, nu sydafrika. Vad som händer sen vet bara gudarna. Kanske blir det plugg i höst, kanske blir det jobb, kanske reser jag, kanske något helt annat. Jag får se vart vågorna för mig helt enkelt.

Nu ska jag försöka sova, ursäkta att det blev lite stökigt bland texten, skönt att få skriva av sig lite bara såhär på natten.

Love

IMG_2625 IMG_2633 IMG_2623 IMG_2628

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s