En vecka i värmen utan internet

Varit lite internetlös den senaste veckan men nu har jag äntligen hittat ett ställe med fritt wifi relativt nära lägenheten och med riktigt nice utsikt! Såhär ser min vy ut för tillfället:

20130117-122130.jpg

Så nu har jag alltså varit här i en vecka, vad har jag hittat på under den tiden? Självklart kiteat, men kanske inte så mycket som jag först trott, vinden här är nämligen lite lurig. Vissa dagar blåser det inte alls, är i princip vindstilla, förrän det plötsligt slår till och blir 15 m/s. Snabba svängar helt enkelt. Idag blåser det helt galet och jag undrar om jag ens kan gå ut med min 7a… men jag ska kika förbi en kitebutik på vägen hem och se om jag kan hitta någon bra 5a att köpa. Eftersom den sydafrikanska randen är så låg, 75 rand på 100 kr så får man mycket för pengarna.

Men lite sammanfattat har mina dagar hittills sett ut såhär:

IMG_1618IMG_1641

Torsdagen tillbringades i Big Bay, ingen vind så jag fick låna en surfingbräda från shopen där Alice jobbar i några timmar och träna upp mina surfingskills, gick lite sådär hehe men kul var det! På kvällen var det dags för Braiparty (aka grillparty) hos Mimmi och Simon och deras superfina hus de bor i. Träffade lite fler svenskar, very nice indeed.

IMG_1638IMG_1628IMG_1634

IMG_1621

På fredagen var det dags för kitepremiär, även nu på Big Bay, och det gick verkligen superdåligt. Vågorna var superstora, det blåste jättemycket och jag hade inte kiteat på flera månader. Vilken kombo va! Man måste verkligen väja sig vid de nya förhållanderna… Tappade brädan och fick inte tag på den när jag befann mig långt ut på vattnet, en timma senare var den i mina händer igen, många hundra meter från den plats jag tappat den. Det var verkligen tur att jag hittade den igen för att köpa en ny bräda andra dagen här står kanske inte högst upp på listan. Man vill verkligen inte tappa brädan i vågorna här, det är en sån enorm kraft i dom att de lätt kan förstöra en kite ifall de slipper med (och man själv drabbas av drunkningskänslor), fick erfara detta så numera är ”kite uppe i luften” prio ett. Avslutade dagen med lite film, vilket kändes bra.

IMG_1637

IMG_1649

Lördagen erbjöd dåligt med vind men mycket fint väder så jag hängde på Big Bay hela dagen, drack kaffe med Alice och hade min 10a i beredskap ifall vinden skulle bestämma sig att hälsa på ändå. Det kom en liten stund när vinden blev starkare men det räckte bara till 5 minuters kite, sedan blev det omöjligt att ens hålla sig upwind. Fick se lite av Blubourgs uteliv när vi på kvällen strosade runt bland barerna och tog några öl, riktigt trevligt!

Vinden var seg att komma även på söndagen, så första delen av dagen hängde jag hos Mimmis och Simons place, solade lite, käkade lite glass, gick ner till stranden. Motsatt från förra dagen hälsade vinden ändå på denna dagen, så lite senare begav vi oss till Dolphin Beach. Tog bara med min 10a eftersom vinden varit så dålig men vips så blåser det galet mycket och jag kan knappt åka så överriggad jag är. Får snällt inse att detta är en smärre variant av mission impossible, så det var bara till att sätta sig och kolla på solnedgången istället. Och det är ju inte speciellt dåligt det heller precis.

IMG_1647 IMG_1643

På måndagen gav vi hela svenska gänget av oss mot Brandvjei, en sjö några mil inåt landet, för att få lite plattvatten att variera sig med. Men först blev det ett spännande äventyr till det lokala Mentoskontoret, där en av killarna kände en som jobbade där och skulle fixa lite grejer. Fick en liten härlig goodiebag med candy, vilket blev perfekt reseproviant! Vägen till sjön var fantastiskt, vi åkte förbi många höga berg, vingårdar och
lokala samhällen och väl framme vid sjön kunde jag knappt tro mina ögon, gud vad fint! Skulle gissa på att vattnet var runt 25 grader så här krävdes absolut ingen våtdräkt, bara shorts, rashgard och sele! Känslan när man åkte ut på det platta vattnet med solen i ryggen var helt fantastisk. Blev så småningom helt perfekt vind för 7an och jag åkte runt och tränade på mina pops och hopp. Best session of my life! Gissa förresten vem som kom
och åkte på samma ställe… YOURI ZOON! Trodde jag skulle dö. De håller tydligen på att göra en ny film med honom så hela kameracrewet var med. Riktigt häftigt att se honom IRL!

DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO

På tisdagen blev det kite igen fast denna gången den utanför lägenheten, Blubourg Beach. Gick helt OK, körde på 7an och det gick mycket bättre att hantera vågorna denna gången jämfört med förra. Började faktiskt uppskatta vågorna, det är roligt att åka ikapp eller ”fly” ifrån dom, och när man klarat en riktigt stor våg blir man så nöjd med sig själv. Åt sushi med gänget på kvällen på ett riktigt trevligt ställe, börjar verkligen gilla sushi nu!
(Något jag trodde skulle vara en omöjlighet för några månader sen. )

Ingen vind på onsdagen, så istället åkte jag, Mimmi och en schweizisk kille vid namn Dennis iväg till Blue Rock, ett wakeboardparadis i utkanten av Cape Town. Mina skills jag skaffat mig från campet i våras var långsamma att visa sig, och en viss rädsla för att skada mitt knä satt fortfarande i så jag tog det ganska lugnt. Testade lite olika sliders men undvek kickersarna, om det var dumt eller bara överdriven mesighet återstår att se. Men det var väldigt kul att åka i en full-size kabel och att känna lite på det igen. En sak som i alla fal är saker är att det tar på kroppen att åka wakeboard. Tror jag spände mig lite i början och använde fel muskler men man är fortfarande helt slut efter bara några varv. Dessutom lyckades jag slipa bort huden under mina fingrar så istället för valkar som skulle vara ganska passande för tillfället så måste jag köra med tejp hädenefter, mumma! En sak som inte slutar att förvåna mig är att alla är så fruktansvärt duktiga här… vare sig det är i kabeln eller ute på havet blir jag alltid så imponerad. När vi sedan kom hem inhandlades det kött för ytterliggare en Braikväll och det var lika nice som vanligt!

DCIM100GOPRO IMG_6028 IMG_6024 IMG_6023 IMG_6022IMG_6032 IMG_6029IMG_6038 IMG_6040 IMG_6034 IMG_6036

Och nu är det alltså torsdag. Vaknande med världens träningsvärk i nacke, rygg och armar och funderar på hur det ska gå att åka idag, men det löser sig nog när man har blivit lite varm i kroppen. Ska äta lite lunch nu och sen är det dags att gå ut igen och testa vågorna, hoppas att ni har det super där hemma jag saknar er!!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s