Utveckling

IMG_6079 - kopia

Haft några riktigt härliga dagar sen senast jag skrev, det har varit en riktig kiteprogression!

Efter mitt förra lilla inlägg kilade jag bort mot Liquid Force-butiken och bad att få kolla på deras 5or. Sagt och gjort visade de mig sitt utbud och jag fastnade för en begagnad 2011 Envy i mycket bra skick (förutom bommen som är ganska sliten – men linorna är fortfarande i brukbart skick ett långt tag framöver så förutom den estetiska biten finns det inget att klaga på) för 4000 rand (=3000 kr). Helt okej pris, och då jag verkligen är i behov en en mindre kite så slog jag till! Avslutade sedan dagen på bästa sätt när vi några stycken sedan åt på resturang i solnedgången och sedan utforskade Bloubergs lokala pubar och barer. Så den dagen kunde jag sova gott!!  

envy2_1

Hade sedan en helt megaawesome dag i Brandvlei, seriöst min bästa session ever, det blåste helt galet hemmavid så det innebar helt perfekt vind vid sjön! Verkar som att vinden där tittar förbi vid 3-tiden när det blåser som bäst här, bra att ha kvar i minnet! Bilen höll på att kvadda på vägen dit men lite tålamod fick den liv i sig igen och vi kunde ta oss fram oskadda. Best-teamet hade tydligen en photoshoot där för att hela gänget var samlat med fotografer och åkare, riktigt kul att se. Fick till riktigt goa hopp utan några större svårigheter och popsen blev riktigt grymma, jag ville inte sluta utan det kändes som att jag skulle kunna hålla på en evighet. Sven, ägaren till huset där Mimmi och Simon bor, frågade senare om jag gillat dagen. ”Yes sure” svarade jag och han påpekade då att jag gått runt och lett för mig själv hela dagen, så nog märktes det på mig vad jag tyckte. För att göra en bra dag ännu bättre blev det ännu ett resturangbesök och sedan vidare till några svenska windsurfare som hade haft Brai, träffade några riktigt trevliga Varbergsbor, alltid kul med folk som bor i min favvostad!

IMG_6072IMG_6061

På lördagen begav jag och Alice oss ut på jakt efter hennes nya blivande surfbräda och passade på att skaffa mig ett busskort, så nu kan jag åka runt vart jag vill utan att behöva tänka för mycket! Vi stannade och tog en kaffe på ett trevligt ställe och sedan bar det av hem där jag fixade till min kite som fått sig en liten skråna dagen innan. Kände mig ganska trött och seg i kroppen så jag föväntade mig inte så mycket från det kommande surfpasset, men herre vad bra det gick! Hoppen gick ännu bättre än gårdagen och jag kände mig bara säkrare och säkrare. En liten skum sak är att varje gång jag lärt mig något nytt är det som att jag förväntar mig att jag nästa dag ska ha glömt bort det, vilket är väldigt osannolikt eftersom en natts sömn oftast bara brukar göra saken bättre. Så jag blev riktigt förvånad över själv när jag gjorde det ena bra hoppet efter det andra. Dock satt segheten i min kropp i sig, var inte riktigt alert och mjuk i benen som vanligt och när jag för andra gången tappat brädan och bodydraget efter den en låååång stund gav jag upp. Vinden började blåsa mot något vi skulle kalla storm i sverige, det var byigt och jag helt slut så även fast jag bara kiteat i drygt en timma kände jag att det var dags att ge sluta för dagen, det skulle inte gå bättre bara sämre om jag fortsatte. En kort, intensiv, rolig, utvecklande och jobbig session helt enkelt. Tror aldrig jag använt så många olika adjektiv för att beskriva en session förut men det var precis vad det var! Tog det lugnt resten av kvällen, lagade mat, läste lite bok, lyssnade på musik och somnade tidigt.

IMG_6067IMG_6085

Så idag blir det spännande att se om min utvecklingskurva fortsätter på samma sätt! Måste bara få göra tummen upp för min klocka, den hjälper mig genom dagen och är både vattentät, lätt och ganska snygg, en riktig 10-poängare!

IMG_6082

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s