Chokladcroissant

EN VINDSTILLA DAG

Har hämtat min kite från LF-butiken där de konstaterade att det inte alls var något fel på kiten… hmm skumt? Får testa en gång till och funkar det inte då heller vet jag inte vad jag ska tro. Tog en cappuccino på vägen hem därifrån på Pakalolo, börjar typ bli stammis där nu hehe. Eftersom det var Simons sista dag här i Kapstaden bestämdes det att vi skulle göra något speciellt, och detta speciellt var ett restaurangbesök på, ja vad ska man kalla det, en förort till kåkstad? Åkte igenom en massa misär på vägen dit, skjul, getter, hästdrängor och magra hundar. Och mitt precis där bedvid låg restaurangen. Först fick man gå in och välja kött och sedan åkte allt in i grillen, till detta serverades poff, en slags potatismosliknande sak med en het salsasås till. Fruktansvärt gott och otroligt spännande att få kliva in i denna världen. Kände mig lite malplacerad och uttittad där jag stod men oj vad värt.

Vi fortsatte sedan till flygplatsen för att släppa av Simon och jag insåg till min stora förvåning att man får tillbaka 14% på allt man köpt i Sydafrika när man åker tillbaka. Kommer alltså få en 500-hundring tillbaka för min kite, inte dåligt! (detta gör ju inte alls en sugen på att köpa lite allt möjligt nu när man får tillbaka så mycket!). Eftersom kvällshimlen var så fruktansvärt vacker när vi kom hem och eftersom i princip alla här i sydafrika verkar vara ute och springa minst en gång om dagen började springnerven i mig att vibrera och jag kände mig själv tvungen att ge mig ut. Så det var bara att lite improviserat fixa fram träningskläder och ge sig ut! Synd bara att jag inte tog med mig kameran, för att vackrare solnedgång har jag nog aldrig sett.

IMG_1672 IMG_1670 IMG_1668 IMG_1667 IMG_1666 IMG_1664 IMG_1665 IMG_1661 IMG_1659

EN VINDIG DAG

Fortsatte min hurtiga stil även dagen efter då jag gick upp tidigt och gick en lång morgonpromenad för att sedan unna mig en stooor frukost med massa ägg, bacon, rostat bröd, tomat och banan. Så gott! Har börjar stetcha här varje dag så om jag har tur är jag riktigt vig när jag kommer hem till sverige också!

Blev några timmars härlig kite också, först nån timma på Dolphin Beach och sedan tog vi bilen upp för att göra en Downwinder från sunset till dolphin. Gick betydligt bättre nu än de föregående dagarna även fast min hjärna har fått för sig att jag inte kan hoppa lika bra åt vänsterhållet. Misstänker att jag omedvetet tycker det känns säkrare att hoppa när jag är påväg in till stranden, och när man åker med vågorna istället för mot dem.

På kvällen begav Mimmi och jag oss ut bland de lokala klubbarna och pubarna och drack billiga drinkar, goda glassdrinkar, kollade på folk (snacka om all världens blandning alltså, allt från 14-åringar i för små kläder till 50-plussare som tror att de är 25) och hade det allmänt gött.

IMG_1655

EN TRÖTT DAG

Idag var första dagen sen jag kom hit jag faktiskt sov ut på riktigt, av någon konstig anledning har Sydafrika ändrat min dygnsrytm till det bättre då jag vaknar av mig själv klockan åtta på morgonen, vilket alla som känner mig vet är inte likt mig! Detta kan självklart bero på att all fysisk ansträngning man gör under dagen gör en så förbaskat trött på kvällen att jag kan somna klockan halv 10 utan problem. Men nu har jag vilat upp mig under hela förmiddagen och en bit av eftermiddagen, pratat i telefon en stund med mamma och pappa, ätit en chokladcroissant och jag känner att krafterna börjar komma tillbaka så nu är det bara lite lunch som fattas och sen ska jag vandra ner till kitebeachen för en härlig eftermiddagssession! So long!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s