Frisk men rånad

En liten update här från mig, som ni förstår från rubriken är jag bra igen (eller jag låtsas i alla fall att jag är helt bra och ignorerar hur det rosslar till i mina luftvägar) men jag är tyvärr en iPhone fattigare.

Åkte i tisdags in till självaste Kapstaden för ett besök då jag inte än kände mig helt redo att kitea (då gick det inte ens att låtsas bort hostan eller hesheten), så jag hoppade på bussen som tog en halvtimma in. Vilken stad! Gick in på de gator som lockade mig och strosade runt bland marknader, människor, vackra byggnader och grönområden. Köpte inget, men funderar på att åka in en gång till innan jag åker hem för att köpa lite handgjorda prylar, fanns väldigt mycket billigt och fint! Eftersom jag inte hade riktigt koll på vilka gator och liknande som är sevärda att gå på och vad Kapstaden har att erbjuda gjorde jag en väldigt turistig sak och hoppade på en turistbuss! Röd med öppet tak och allt! Man fick små hörlurar att sätta in i öronen och gissa på vilket språk man kunde få höra ingen? Yes, du gissade rätt, svenska. Inte helt dåligt faktiskt! Bussen gick förbi en massa intressanta platser och allt eftersom den åkte fick man information om Kapstadens historia och omgivningarna runt om. Efter ett tag åkte bussen förbi Table Mountain och jag valde att hoppa av, kunde vara min enda chans att komma upp på detta fantastiska berg (vilket för övrigt är ett av de nya valda världens 7 underverk). Skulle egentligen ha velat vandra upp för berget men eftersom jag fortfarande var så förkyld fick det bli linbana. Som tur var var det inga moln på berget denna dag så det var en klar vy jag fick se, så gudomligt vackert! Hela Kapstaden, havet, de små vägarna , de öppna vidderna, ja allt såg man och jag kunde inte sluta häpas över denna skönhet. (Ångrar bittert att jag inte tagit med systemkameran hit…) Gick runt där upp ett tag på de små stigarna, och åkte sedan ner för att fortsätta färden med bussen. Åkte förbi flera intressant platser och mitt absolut största råd för alla som kommer hit är; hyr en bil! Anledningen till att jag inte hyrt någon här beror dels på att:

1. De flesta uthyrare vill att man ska vara över 23 år.

2. Man ska ha haft körkort i minst 2 år.

3. Man ska ge en deposition på över 5000 kr.

4. Ställena där man hyr bilarna ligger oftast en bit utanför Blouberg, så då behöver man en bil för att ta sig dit (logiken??).

5. Det är dyrt (speciellt om du bara hyr några dagar)

Summan av kardimumman är det ganska så komplicerat så att jag inte orkat ta tag i det.

DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO

I onsdags var det i alla fall dags för kite igen! Gav mig ut strax efter 12 och hade en helt magisk timma med underbart jämnt vatten, helt klart vatten och perfekt vind! Gick superbra, inga problem med hoppen åt vare sig den ena eller den andra sidan! Försökte mig på att göra en backroll vilket för stunden är mitt nya lärningsprojekt, men det slutade lite mindre lyckligt med mig själv i vattnet lite för lång tid för vad som är nyttigt när man precis haft världens förkylning, och då vinden ökade något brutalt på kort stund så bestämde jag mig för att sluta. Åt lite lunch och begav mig sedan till Boradhouse för lite välförtjänt internet, håller på att kolla upp vad jag ska göra när jag kommer hem, lutar för närvarande åt volontärarbete någonstans. Handlade lite mat på vägen hem, tog ett glas vin med Alice på balkongen väl hemma och sedan var det tänkt att jag skulle gå till the Beach House vilket slutade mindre kul… Eftersom jag var lite sen med maten gck jag en stund efter att de andra gått, solen hade hunnit gå ner och jag bestämde mig för att ta innervägen för att undvika blåsten så mycket som möjligt. Gick på som vanligt, lyssnade på musik och hade iPhonen i handen, och ser några gestalter längre fram. Tycker att det verkar lite underligt att de bara står där, går förbi första killen, inga problem och kommer sedan förbi den andra. Helt plötsligt drar han upp en bandana framför hans ansikte, går snabbt fram till mig och börjar dra i min telefon samtidigt som han säger ”Give me your phone”. Min första reaktion är att dra telefonen närmre mot mig och att säga ”No”, vilket kanske nu i efterhand inte var så smart eftersom han då knuffar ner mig på marken samtidigt som han drar ännu hårdare i telefonen. Jag ändrar helt min reaktion och sträcker telefonen mot honom och ber honom ta den. Han springer sin väg och den andra killen kommer fram och undrar vad som hände. När jag svarar att min telefon blev snodd börjar han jaga den andra killen och sedan är de båda borta i mörkret. Eftersom jag inte var helt säker på om den andra killen verkligen var någon som hjälpte mig eller kanske bara en medspelare går jag fort som bara den tillbaka till lägenheten. Var helt skakig hela kvällen och det känns lite lagom kul att telefonen är borta. Som tur var hade jag nästan hunnit föra över alla mina bilder till datorn och mina kontakter finns kopierade på andra ställen så det blev bara en smärre förlust. Men jag kan lova att jag kommer vara oerhört mycket mer vaksam från och med nu.

IMG_6089Team_Trick_hook_backflip_Large

I torsdags blev det först en sväng till Big Bay och Pick and Pay för att skaffa nytt kontantkort. Är så glad att jag hade med mig två telefoner, annars hade det blivit jobbigt. På vägen hem gick jag förbi en stor samling människor och en jättestor säl som låg på stranden. Först trodde jag att den var död, men så gäspade den och visade därmed motsatsen. Förstår inte om den på något sätt hade strandat (fast en säl kan i och för sig inte stranda…), bara solade sig (skumt om den låter 20 människor stå och glo på den 2 meter ifrån sig utan att röra sig en millimeter) eller om den var sjuk på något sätt (Naturskyddsföreningen var även där så något konstigt måste det vara i alla fall). Tänkte sedan ge mig ut och kitea för att prognosen visade på bra vind så jag gick ned till stranden med mina grejer och det blåste… nada. Tänkte att jag skulle vänta ut vinden, den brukar alltid komma till sist och lite längre bort var det kites uppe i luften så jag väntade… läste min bok och solade ansiktet… och väntade… råkade somna… vaknade och väntade lite till… men det kom aldrig någon vind! Bara en liten fjuttvind! Så till sist gav jag upp och gick tillbaka hem. Har varit så extremt trött de senaste dagarna att jag tror att det är någon typ av efterdyning från när jag var sjuk, är trött verkligen hela tiden. Hoppas att det försvinner snart!

Och nu är det fredag. Vinden verkar komma lite senare idag så för tillfället har jag tänkt att bara ta det lugnt och ge mig ut efter lunch någon gång. Imorgon och på söndag ska vinden vara helt död så då tänkte jag passa på att åka in till V&A Waterfront och eventuellt ta mig ut till Robben Island. Ska kolla upp det lite nu.

Cheers!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s