Underbara dagar

Nu är det inte lång tid kvar av min vistelse här… Åker hem imorgon och vad för nya äventyr som som väntar då återstår att se…

Sedan senaste inläggen hann jag i alla fall med en jättehärlig fredag där jag efter min kombinerade internet- och kaffevistelse på Pakalola gick en promenad längst stranden, köpte en jättegod bananchokladpannkaka i ett lokalt litet stånd, gick hem och åt lunch, läste lite bok på balkongen och såg hur vinden stadigt ökade. När kitesen började fara fram och tillbaka precis utanför lägenheten packade jag ihop mina grejer och begav mig ner till stranden. Måste se ovanligt proffsig ut i min våtdräkt för att detta blev andra gången under denna vistelsen som någon undrade om jag var en profesionell kiteare när jag riggade mina saker. ”You wish” tänkte jag glatt och kände mig lite extra peppad när jag hoppade ut på vattnet. Helt perfekt tryck för 7an, ni vet när man känner att man med någon sekundmeter till skulle vara överriggad, men att någon sekundmeter mindre skulle göra hoppen mindre boostade. Vattnet var för övrigt precis så man önskar det – nästan helt platt mellan de små vågorna som passade perfekt som kickers. Mina hopp blev superbra åt båda hållen, börjar få den kontroll jag önskar när jag kan anpassa både höjd och längd på hoppen. Dessutom lyckades jag lära mig två nya saker! Först en sak som kanske låter simpelt men som jag har hållit på att jobba med ett tag, nämligen att byta håll genom att hoppa (har tidigare bara fortsatt åka åt samma håll som tidigare efter ett hopp) och dessutom satte jag backrollen!! Blev så förvånad när jag landade den att jag av ren reflex släppte bommen, men gjort är gjort, jag satte den! (Om det nu kanske berodde på lite tur med ignorerar vi för tillfället). Kanske berodde det hela på solnedgångens magiska krafter, för att komma åkandes på havet när solen är påväg ner och himlen blir röd är verkligen något som ger en en kick. Lite vin och prat på sängen efter det och dagen var fulländad.

67478_10151277248933445_2102803981_n

Vaknade dagen efter det med regnet smattrandes mot fönstret och en tät dimma på gatorna, visste dessutom att det inte skulle komma någon vind alls under dagen så istället kände jag mig lite kulturell och ”vill-vara-inomhus-men-ändå-göra-något”-aktig, så jag tog bussen in till Kapstaden igen och gick på museeum. Vem har sagt att man inte kan gå på museeum själv? Det fungerar alldeles utmärkt kan jag säga! Tycker att det är så mysigt att gå och fascineras saker som intresserar mig, och atmosfären på museeum är alltid så lugn och betryggande, där trivs jag! Först en tur på African Slave Lodge, där man tog upp slaveriet som pågick i Sydafrika under många år och vad detta hur inneburit för dagens samhälle, kanske ett mindre roligt museum med i princip endast text på väggarna som man kunde läsa (får väl erkänna att lite mer levande saker fångar mitt intresse bättre) men ändå intressant att se. Kostade knappt något att gå in dit, 20 rand – 15 kr, så det var ändå värt pengarna. Sen fortsatte jag in till South African National Museeum, som är av mer naturhistorisk typ (och med mindre text och mer utställningsmaterial). Fanns flera intressanta utställningar där, framförallt en om en snubbe som kommit till Sydafrika under slutet av 1700-talet och dokumenterat mycket av sin vistelse genom anteckningar och vackra skisser eller målningar. Andra, den om dinosaurier och om Darwin fångade även min uppmärksamhet. Sedan var det bara till att åka hem igen, chips och vin på balkongen med fina människor, en bit mat och sedan en välförtjänt utgång i Blouberg. Bra dag agreed!

DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO

På söndagen fortsatte det tråkiga vädret att hålla i sig, inget regn dock men molnigt. Som tur var klarnade det upp under hela dagen och vid 3-tiden sken solen som aldrig förr! Jag och Alice tog en promenad till Big Bay, mötte upp Sara, drack lite kaffe på gräset och hämtade sedan upp surfbrädorna. Herregud, nu har jag blivit frälst igen, vågsurfingen visade sitt rätta ansikte för mig. Tog nästan varje våg som kom, inga problem att komma upp på brädan och jag var bara så totalt lycklig!! Perfekta förhållanden med lagom stora vågor, och även fast vattnet var iskallt (kan inte ha varit mer än 10 grader…) och det var ganska mycket folk var detta verkligen ett stort steg i rätt riktning. Från att mer ha känt mig som en tumlande säl i en tvättmaskin till att verkligen kunna paddla och tajma vågorna och sedan hoppa upp och följa dom hela vägen in! (Är lite lyrisk här som ni kanske hör, men det var verkligen a session one of a kind!) Efter drygt en timma kändes det lagom att avsluta passet, man blir verkligen trött av vågsurfing, och sedan promenad tillbaka till lägenheten för en lunch bestående av ost-och-lök-bröd toppat med stekt ägg och tomat! En powernap och lite vila senare var jag, Alice och Caroline påväg in till Camps Bay för middag på restaurang (blev en pizza med fetaost, kyckling, bacon och avokado, riktigt gott!) och sedan gick vi på Goldfish sista spelning för säsongen. Alla var verkligen där och vi dansade kvällen lång!

Surfing-Wave-Girl_tn2

20110116_Goldfish-Submerged-Sundays_390-600x400 g291054

Idag står det en del viktiga saker på schemat, jag måste packa ihop mina grejer, ta ut lite taxipengar, kolla upp olika ressaker och självklart måste dagen även involvera en kitesession!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s