Lyckorus

Livet känns så fruktansvärt bra just nu, allt ordnar upp sig så naturligt.  

Det känns mysigt att vara hemma i Sverige igen, att träffa alla vänner, vara med pojkvännen, få in lite rutin och att hitta på vardagsäventyr! Min plan hade ju varit att fortsätta min resa denna våren men så en vecka innan jag skulle åka hem dyker ett mejl upp i min inbox, ett jobberbjudande! Ett jobb jag verkligen velat ha på ett företag med bra utvecklingsmöjligheter, kul arbetsuppgifter, normala arbetstider, och definitivt super för min karriär! Och där ska jag nu börja på måndag, kan det bli bättre? Tycker att livet är så fascinerande på det sättet, det är verkligen en resa, det blir aldrig riktigt som man tänkt sig utan det gäller att rida på vågorna och se vart de bär en. Ska verkligen börja ta tag i träningen på riktigt nu, har jag fått en bra grund medans jag var borta, nu ska jag bli riktigt stark och få en bra kondition!

Så hur gick resten av min resa till?

Hamnade i en liten problematisk situation när jag skulle checka in bagaget, Emirates har en gräns på 30 kg incheckat bagage och 7 kg handbagage, dessutom har de en väldigt hög överviktsavgift vilket gjorde mig nervös. När jag åkte hade jag precis 30 + 7 kg plus en massa kläder på kroppen medans jag denna gång hade en kite mer i bagaget. Jag slängde upp väskan på vågen och höll andan… 33,9 kg… Killen bakom disken bad mig väga handbagaget så kanske vi kunde slänga över lite från väskan till den, jag visste redan att den vägde mer än de 7 kg man fick ta med sig, men inte att den vägde 2 kg mer! Trodde att det var kört med mina 6 kg övervikt och mumlade att ”I guess I need to throw away some things…” men då måste killen tyckt så synd om mig att han sa att det var okej ändå. Snacka om tur och snacka om snäll incheckingspersonal!

Flygresan gick bra, dock när jag landade i Köpenhamn fortsatte bagaget att krångla. Gick bort till rullbandet där väskorna skulle komma och väntade. En väska åkte förbi, två väskor, fem väskor, tjugo väskor, åttio väskor, vänta lite, har inte den väskan redan åkt förbi mig nu typ tre gånger!? Till sist såg jag en dold skylt som informerade mig om att man skulle finna oversized luggage på sektion 1 så jag skyndade mig dit, rädd att jag skulle ha missat den. Ingen kitebag i sikte så istället tar jag upp telefonen för att ringa mamma och pappa och meddela att jag blir lite sen, de flesta från mitt flyg måste ha kommit ut på terminalen för länge sedan. Stendöd.  Det går inte ens att sätta på mobilen, den har helt enkelt avlidit på sin väg mot Skandinavien, stackarn. Väntar en stund med min bag vill inte komma så jag frågar killen som forslar bagagen om det kommer några fler från mitt flyg. ”Jepp” svarar han och jag väntar tålmodigt, om än något oroad, på att min väska skall anlända. En massa människor kommer och plockar upp surfbrädor, barnvagnar, tavlor, och annat i ovanliga storlekar men min vägrar att komma. Jag börjar bli riktigt stressad. Jag frågar en gång till, ”Kommer det något mer bagage från Emirates?” och denna gången svarar han ”Nej, allt är hämtat”.

Nu blir jag riktigt megastressad, jag vet att mamma och pappa undrar var jag är någonstans, jag kan inte ringa dom och mitt bagage är borta. Sicksackar bort mot en informationsdisk där jag snällt får vänta en lång stund innan min tur, ett samtal senare och de meddelar att min väska är påväg. Pust. Över en och en halv senare än alla andra kommer jag och min bag ut i välkomsthallen där mina föräldrar oroligt väntar. Jag undrar vad som egentligen hände med min bag – kanske trodde de att det var knark eller något liknande i den och gav den en extra titt? Glömde de kvar den i flyget?

bagage_flygplats

Slutet gott allting gott, jag och bagen kom hem oskadda och det var riktigt skönt att känna den kyliga luften när jag steg ut. Har varit så oerhört glad och avslappnad sen jag kom hem, bara skönt att sitta hemma i mitt rum och titta ut på det snötäckta taket och det känns som att det kommer att fortsätta att vara så. Dock saknar jag redan kitesurfingen, längtar tills det blir plusgrader och man kan ge sig ut, men snart är det mars och det betyder vårkänslor och glädjerus!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s