Svensk kitepremiär

large_pa-oppet-hav-12332Kitepremiär i Sverige – check!

Kitepremiär i Askimsviken – check!

Kitepremiär med bra handskar – check!

Eftersom vintern har hållit Sverige i sitt grepp under mycket lång tid, var det äntligen på tiden att få komma ut på vattnet igen. Det var en mulen dag, väldigt blåsigt och regn i luften, och jag kände mig inte speciellt sugen på att byta om till våtdräkt på stranden. Jag kom då på den fenomenala idén att byta om till våtdräkt på jobbet. Sagt och gjort, dräkten åkte på och min kappa slängdes utanpå för att jag åtminstone skulle se lite normal ut. Åkte med en kollega ut till Askimsviken där jag mötte upp min kära mamma som så snällt hade med sig mina kitesaker, lyx. Har aldrig varit i Askimsviken tidigare eftersom jag inte hört speciellt mycket bra om det, och dessa förutfattade meningar visade sig stämma – byigare vind har jag nog aldrig vart med om.  Men skam den som ger sig, ut skulle jag! 

Det blev lite stabilare vind lite längre ut i viken, och väl där fick jag en timmas go åkning. Inget jätteavancerat då jag inte riktigt litade på vinden, men lite sköna vanliga hopp blev det allt.

Som vanligt gav kitesurfingen mig oanade krafter, jag började springa istället för att gå (varför gå när man kan springa liksom!?) och glädjen bubblade i mig. Det är lätt att glömma bort det här ibland, alla de stunder jag åkt ner till stranden, riggat mina grejer, insett att vinden inte kommer att räcka, och fortfarande känna den där sprudlande känslan. När jag kommer ut på vattnet är glädjen förstås ännu större, men bara det faktum att det räcker med att komma ner till havet och alla kitemänniskor för att känna lycka är det viktigt att inte glömma bort. Tanken kan kännas avlägsen när man sitter i en skön soffa, kollar ut på en grå himmel och nästan kan känna kylan genom fönstret. Så därför måste jag påminna mig själv. Ofta.

544210_565361130160851_1827331972_n

Och handskarna då? Varma, ingen kramp i underarmarna och tillräckligt flexibla för att man skulle kunna fippla med linorna. Rekommenderas skarpt! (Dakine Cold Water Mittens om någon vill veta)

dakine_coldwater-556

Nu ser vi fram emot många fler sessions!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s