En sommar bland bergen

Så, då har jag testat på att vandra bland våra nordiska berg också! Resan gick till Jotunheimen, en nationalpark i Norge nio timmar bort om Göteborg. Under tre dagar vandrade vi, tittade på fina utsikter, åt torkad mat, sov i ett kallt tält, hörde läskiga fotsteg utanför tältet när natten var som mörkast och hade det allmänt trevligt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERACalle och jag i full färd att vänta på vår middag, bara att koka upp lite vatten, hälla i påsen, vänta 5 minuter och sedan  ha en färdig spagetti bolognese framför sig – lyx! OLYMPUS DIGITAL CAMERAVårt tält… (kallt som attan på natten men ganska mysigt ändå) DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPROAtt vandra flera timmar om dagen var  skönare än jag först trott. En nästan meditativ känsla inföll sig, ryggsäckens tyngd slutade kännas och benen rörde sig helt naturligt framåt, utan några hinder. Jag tänker på de dagar jag ibland känner mig för att ta en promenad på en timma, vilket struntprat, våra kroppar är byggda för detta och en timma är verkligen ingenting! Jag är en person som nästan alltid vill ha musik med mig när jag går på promenad eller springer men efter denna resa inser jag att det verkligen inte är nödvändigt, tankarna sköter sig bra ändå. DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO OLYMPUS DIGITAL CAMERATydligen har snön och glaciärerna aldrig varit såhär små, växthuseffekten ger sig till känna även här. En påminnelse om vårt ansvar mot naturen… OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vem vet, kanske blir det ännu mer av detta i framtiden?

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s