Ensamsegling

Någon gång i framtiden, om sisådär 20 år, kanske den här rubriken står för något helt annat än vad den gör idag. Då kanske jag har seglat jorden runt, ensam, i en liten segbåt, mött naturens vidunderliga monster i form av tropiska stormar, stora hajar, hypnotiserande solnedgångar och höga vågor… Man kan ju alltid drömma (även fast jag är lite ställande mot det här med ensamsegling, tillsammanssegling tycker jag låter lite bättre?).

Men just idag står ordet ensam mer i form av ”utan föräldrar”. Jag och Carl gjorde den beundransvärda uppgiften att ta oss den långa biten ut från Killingsholmen ut till Donsö. Hör och häpna!

IMG_3569IMG_3582IMG_3571

Vi åkte ut i full storm, vågorna slog mot skrovet och vi var nära att själva droppa ner i plurret… skämt åsido, vädret var helt perfekt med lugn vind och solen på gott humör. Sakta gled vi in i hamnen och lyckades få tag på en bra förtöjningsplats, och efter att snyggt och smidigt (måste jag ändå skryta med!) lagt till satte vi oss lättade i sittbrunnen och intog en smarrig lunch! Cred till pesto, smaksättaren nr. 1.

IMG_3564

Dagen fortsatte jättemysigt med bad, glass och mys. På kvällen intog vi en annan superb måltid, nämligen kräftor och räkor. Finns inget bättre på sommaren!

Morgonen efter var dock inte lika mysig, även fast den gjorde trippen lite extra spännande. På natten började det att regna och den tunga fuktigheten i luften varnade om åska. När jag sover som djupast vaknar jag plötsligt med ett ryck när det låter som att en bomb har slagit ner. Carl ligger bredvid mig och informerar lugnt att han genom fönsterruffen sett skenet av en blixt exakt samtidigt som detta olycksbådande ljud genomträngt våra stackars trumhinnor. Masten som sitter över oss börjar i mina tankar förvandlas till en ondskefull drake, som i vilken sekund som helst kommer att steka oss till små vidbrända köttstycken.

Som tur gick vi inte upp ur ruffen helt svarta, men ändå! Mast och åska är ingen bra kombination, inte minst när båten är långt ifrån blixtsäker och när man senare i tidningen läser att blixten har slagit ner på 5 ställen i närheten.

Efter några timmar var det dock lugnt igen och vi kastade loss för att bege oss hemåt igen.

IMG_3583 IMG_3574 IMG_3568 IMG_3580

Glada och hela steg vi upp i hamnen i Billdal, lyckliga över våra första ensamma tur tillsammans i båten!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s