Det viktigaste av allt.

För en vecka sedan blev jag sjuk. Började att må illa, känna mig snurrig och allmänt nere. Spenderade 4 dagar i sängen, där min längsta promenad var till köket och tillbaka, och under dessa 4 dagar sov jag säkert nästan hälften. Kände dock hur krafterna började att komma tillbaka efter några dagar, men helt ärligt mådde jag nästan sämre den sista dagen än den första. Mer en två dagar hemma utan att göra något konkret, tar både på kropp och själ, hade till sist konstant huvudvärk som bara lättades när jag klev utanför dörren och fick andas in frisk luft. Jag hatar att vara sjuk. Samtidigt så älskar jag det. För varje gång jag har varit sjuk och är frisk igen så skattar jag min kropp så högt. Jag kan springa – jag kan hoppa – jag kan veva med mina armar, jag kan skratta – mitt hjärta slår – jag kan andas fritt – mitt immunförsvar skyddar mig – jag har ingen dödlig sjukdom – jag kan göra vad jag vill. Alla har inte denna förmånen, och jag känner en stor skyldighet och ansvar mot min kropp att hålla den så frisk som möjligt. Äta hälsosamt, träna upp muskler, träna upp hjärta och pusha gränserna. Jag vill nå mitt yttersta, bli den bästa versionen av mig själv. För jag är skyldig mig själv det, och jag förtjänar det.

Genom att bara ligga ner bekräftades dessutom mina farhågor – muskler försvinner fort som bara den! Efter första dagen på jobbet tänkte jag att jag skulle mjukstarta träningen med en frisk promenad. Satte på lite go musik och gav mig ut i höstmörkret. Taggad av musiken ökade jag på stegen och kände mig fri som aldrig förr – glad på livet, pigg och frisk – tills dess att det började bli en tryckande känsla i mitt vänstra benveck. Ignorerade det till en början, men kände efter ett tag att trycket bara blev större och större. Började ana oråd, men då en extra bra låt sattes på ökade adrenalinet och känslan försvann. Dumma adrenalin, några hundra meter från mitt hus så kunde jag knappt gå längre, mitt ben krampade och jag fick hoppa fram som en häst. Jag hade gått för snabbt fram för min kropps bästa. Efter dessa dagar av nästan totalt stillasittande så klarade inte mina ben av en enkel promenad.

Nästa chock kom på gymmet. Gymmet har blivit en stor del av mitt liv nu, ända sedan jag kom tillbaka från Sydafrika har jag besökt denna fantastiska lokal två gånger i veckan för att lyfta tungt. Resultaten har varit tydliga – muskelkonturer jag aldrig haft förut har börjat att ploppa fram, och för varje gång jag har varit där har jag antingen legat kvar eller ökat vikterna. Tre dagar efter min promenad begav jag mig till hit, och kände mig lite skum redan under uppvärmningen, kände mig så svag. Vågade inte lägga på lika mycket vikt som förra gången jag var här (vilket då kanske var 1,5 veckor sedan) och tur var det! Efter att ha ställt mig i rätt position och gjort ett marklyft började mina ben skaka okontrollerbart. Gjorde ett till marklyft och benen skakade ännu värre. Blev nästan lite rädd, jag kunde verkligen inte få benen att sluta darra! Skakandet fortsatte under första och andra setet, men blev mindre under tredje. Var tvungen att plocka bort vikt på alla övningar, helt otroligt.

Idag har jag en sådan enormt träningsvärk att jag knappt kan gå,något jag inte haft på flera månader. Det viktiga att förstå i det här är egentligen inte hur mycket styrka jag har tappat under dessa dagar, utan hur viktigt det är att vara aktiv när man kan. Varje litet tillfälle av aktivitet stärker kroppen, en promenad, ett glädjehopp, en kram. Och tänk då hur mycket ett träningspass stärker kroppen. För om man har förmågan att tappa muskler så fort – då har vi ju även förmågan att bygga upp kroppen igen fort. 

Strong-Is-the-New-Skinny

Så jag tackar min kropp igen för att den nu är med mig, tillsammans skal vi bygga nya broar, skapa nya möjligheter. En stark kropp och ett starkt inre går hand i hand, och det är det viktigaste av allt.

20130905_184610Måste bara skryta med att någon äntligen börjar att hända med mina armar! Slow progress is beter than no progress!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s