55 dagar till mitt livs äventyr

Efter månader av arbetande så är det äntligen dags för mig att lyfta på rumpan igen, bort från fina, trygga Sverige, och vidare ut i världen!

Ändå sedan jag gick i grundskolan har jag längtat ut till exotiska och spännande platser, trippen till Sydafrika gav dessutom mersmak, så nu det dags igen (men i koncept större!). Den 4 januari går flyget från Köpenhamn till… Maun!

Maun? Vad är detta för knas? Maun är en stad i Botswana, porten till Afrikas savanner, med lejon, elefanter, ormar och antiloper. Efter en flygresa på 30 timmar väntar en natt i Okavangodeltat, sedan en 6-timmars färd söderut mot Kalahari-öknen och dess stora game-reserve. I ett område som en dansk och en tysk kille är ansvariga för tas ovälkomna lejon hand om, lejon bönderna runt om inte tycker skall vistas i det vilda. Istället för att döda lejonen får de leva i naturliga förhållanden i Modisa-projektet istället. Ett projekt som drivs av drömmen om ett hållbart samhälle där djur och människor kan leva i harmoni. I detta projektområde skall jag befinna mig i 4 veckor – är så otroligt pepp! Att killarna dessutom har knutit ett otroligt band till ett stackars föräldralöst lejon gör inte det hela sämre, titta gärna på denna artikel som publicerad i en mängd olika tidningar världen över: http://www.today.com/pets/photographs-capture-incredible-bond-between-conservationists-lioness-8C11535735

411213_10150824524962595_249552284_o465884_10150839649227595_1126924640_o 527225_10150949346407595_348494263_n

Lite nervös inför Botswanas ormar (bland annat den fruktade Black Mamban – en av världens absolut giftigaste, aggressivaste och snabbaste ormar, Mozambique Spitting Cobra – som spottar mot en ögon så att man kan bi blind, Puff Adder – orsaker flest dödsfall av alla ormar i Afrika), då regnsäsongen (självklart då jag landar)  lockar fram ormarna, men kunskap är makt så jag tänker vara ormproffs när jag väl kliver på Botswansk mark. Så kanske jag slipper kommer i närkontakt med någon av dessa varelser.

Efter drygt en månad hoppar jag på planet igen och åker vidare till… Bangkok! Där möter jag upp Linda, Cecilia och Annika som anländer från Nya Zeeland, och därefter fortsätter färden vidare i Asien. Lite oklart hur jag totalt kommer att vara borta, eventuellt blir det en tur till Australien eller Nya Zeeland i slutet, ödet får bestämma. Tänker mig denna resa lite som en vitamininjektion, en uppladdning inför höstens pluggande, och en del av min livsdröm.

Li River at Dusk in Guilin, China

Det är en del som måste fixas innan jag kan åka iväg, men det mesta är redan ordnat:

 • Flygbiljett till Maun – Check!
 • Flygbiljett till Bangkok
 • Vaccination (rabies, kolera, tyfoid, malariatabletter och lite annat smått och gott) – Check! Tid inbokat.
 • Reseförsäkring – Check! Länsförsäkringar blev det givna alternativet.
 • Ryggsäck
 • Reselakan, myggnät, pannlampa och annat nödvändigt – Check! Beställt från outnorth.se
 • Bankkort – Check! Har tre stycken i min ägo.
 • Kamera – Check! Canon 600D samt GoPro 2.
 • Liten dator – Check!
 • Ny regnjacka
 • Eventuella visum
 • Eventuellt simkort
 • Avsluta (frysa) gymkort och mobilabonnemang

images

Känner mig för tillfället:

– Glad

– Förväntansfull

– Lite dum (som reser helt ensam till Afrika)

– Lite modig (som reser helt ensam till Afrika)

– Lite ledsen (som ska åka ifrån min underbara pojkvän, familj och vänner)

– Lite nervös (hoppas inte min väska exempelvis kommer bort bland flygplansbyten)

– Men samtidigt lite trygg (möter ju ändå upp lite vänner efter ett tag)

Men mest galet pepp!

 

 

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s