Ett ovanligt år – en resumé för 2013

2013 har varit speciellt, inte bara på grund av att jag upplevt många saker, utan även för att jag har haft en fantastisk tur. Allt har ordnat upp sig så naturligt, och jag kan skratta mig lycklig för att alla dessa saker har kommit i min väg. Det svåraste är nästan att uppskatta allt, men jag gör mitt bästa. 

Efter att ha spenderat de några av de sista decemberdagarna i Köpenhamn 2012, så blev det ett snabbt ombyte hemma innan bilen styrde mot Funäsdalen, där jag firade nyår tillsammans med familjen. Det var mycket snö och härliga åk, och pulsen höjdes ordentligt när jag tillsammans med Viktor och pappa lekte ner för små stigar och mer otillgängliga skidområden.

img_2654 p1030914

Det blev två hektiska packdagar hemma innan jag skjutsades ner till Kastrup för att ta flyget till Sydafrika. Det blev 5 veckor av kitesurfing, utflykter, kulturkrockar och personliga utmaningar. Jag blev rånad, blev sjuk, och upplevde några kiterelaterade nära-döden-upplevelser,  men fick även se fantastiska landskap, dyka med hajar, surfa över enorma vågor, simma i samma hav som lekande sälar, äta mat i en kåkstad, lära känna några av de mest fantastiska människor jag träffat, sett de bästa kitesurfarna i hela världen tävla mot varandra, och helt enkelt uppleva livet.

775012_10151429049114853_175346236_o1 DCIM105GOPRO

Några dagar innan jag skulle åka hem fick jag ett jobberbjudande och två veckor senare  befann jag mig på världens bästa arbetsplats.  Jag fick arbeta med underbara kollegor, en jättebra chef och utmanande uppgifter. Drygt en vecka senare åkte hela företaget på företagsresa till Bad Gastein där vi under några dagar hade fantastiskt roligt med långa backar, företagsevents och afterskis.

537601_10151532820075071_2035105876_n

Jag och Carl roade oss med lite longboardsessions, klättringsturer, äventyrsfilmfestivaler och Outdoor-mässor när våren rullade på. Vattnet blev varmare och det var dags för svensk kitepremiär, havet skrek såpass mycket på mig att jag kände att det var tid för mig att lära mig seglingens konst. Sagt och gjort, det blev en intensivkurs och jag kunde sedan vandra ut med ett förarintyg i min hand (och förhoppningsvis lite bättre navigeringskunskaper) .

img_2781

Jag fortsatte att jobba, kitea när tiden fanns där, besökte Varberg under Hallifornia-veckan, tränade på seglingen, vandrade lite med Carl och åkte sedan till Mallorca med familjen och Hersle.

img_3785img_3457

Vi hade hyrt ett jättefint hus och spenderade dagarna åkandes i vår hyrda cabriolet där vi utforskade små vikar och bortglömda byar. Jag fick ett sandkorn i ögat och gick med ögonlapp några dagar, men det ordnade upp sig ganska fort!img_3093

Vi kom hem, och jag och Carl lyckades för första gången ge oss ut själva med båten(!). Lyckan var brutal, och det blev ännu lite bättre när vi åkte upp till Norge och Jotunheimen National Park för att vandra under några dagar. Det var kallt, snön låg kvar på sina platser och jag trodde att vi var omringade av björnar en sen natt. Men det var också väldigt givande med långa timmars gående med endast naturens stilla lugn omkring oss.

img_3582 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag började att jobba igen och satte igång med träningen på allvar, gymmet, zumbapass, Body Combatpass, löpning, och inom loppet av några månader var jag i min bästa formen någonsin.

20131228_154144 - kopia

Det blev lite mer kitesurfing, lite mer träning och sedan planering till min nästa stora resa – den som skulle börja i Botswana . Jag snålade med mina inköp och pengarna lades på hög, jag vaccinerade mig mot säkert 1000 olika saker och köpte praktiska reseprylar. Och nu är det dags, det nya året börjar snart.

IMG_3827

2014 – har du lika mycket att erbjuda mig som 2013?

 

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s