Den obligatoriska flygjournalen

04:30 – Klockan ringer, vaknar klarvaken trots att jag högst sovit 3 timmar i natt. Lite nervös är jag allt (eller kanske ärligt talat ganska mycket).

05:40 – Jag hoppar in i bilen, motorn startas, och tillsammans med mamma och pappa rullar vi mot Köpenhamn.

09:30 – Självklart börjar allt med att det blir lite strul med bagaget, jag kan inte checka in den på vanligt vis, utan måste uppsöka informationsdisk och prata med personal för att få det hela att bli rätt. Får reda på att de kan checka in mitt bagage hela vägen till Maun, men jag själv behöver checka in på nytt i Frankfurt… Nåväl, låt oss hoppas att mitt lilla bagage lyckas ta sig fram oskadd hela vägen!

10:10 – Planet lyfter från Danmark!

13:00 – Framme i rätt terminal på Frankfurts flygplats efter ett smärtfritt byte. Behöver dock vänta till klockan 4 innan jag kan checka in på nytt, så jag får snällt vänta i välkomsthallen med lite musik i öronen och en bok i handen.

15:35 – Herre vad tiden går långsamt… Kan inte koncentrera mig, har lyckats ta mig igenom 15 sidor på 2,5 timmar!

17:10 – Incheckad och klar för den resterande delen av resan. Unnar mig en Frappachino på Starbucks, beställde en stor och tänkte mig då något i Espresso House-storlek, men där hade jag minst sagt fel (har fått in en som nästan verkar lida av gigantism). Ungefär 2 timmar innan jag kan gå in i gaten.

21:10 – Äntligen i flyget uppe i det blå och är riktigt positiv överraskad (hade tydligen lite förutfattade meningar gentemot afrikanska flyg), Air Namibia är ett riktigt bra bolag med stort filmutbud, fina flyg, trevlig personal och även fast maten kanske inte var något att hurra över så är den i alla fall ätbar!

05:30 – Det har varit en lång natt, sov max en timma. Stoppar i mig en malariatablett som jag tvingar ner med lite vaniljyogurt. Är egentligen inte hungrig, men eftersom tabletten måste ätas i samband med en måltid (helst fet), så tänkte jag att det var bra att passa på. Har under nattens lopp smygit i på toaletten några gånger bara för att få röra på mina stackars ben, de mår inte bra av allt detta stillasittande.

07:30 – Framme i Namibia! Det första som slog mig var doften. En söt, fyllig doft mötte mig så snart jag lämnat planet, har aldrig känt något sådant förut. Flygplatsen ligger jättefint, mitt bland ett böljande landskap av gröna buskar. Efter några steg ut från planet märkte jag även något annat, jättestora fjärilar! Ändra fram till flygplatsens port så var marken full av stora, vackra fjärilar, dock döda (dödsorsak okänd). Något sådant ser man inte precis i Sverige! Nu återstår drygt 7 timmars väntan, finns inte jättemycket att hitta på här precis… Ska nog titta på lite serier!

14:45 – Självklart är planet försenat och min rumpa börjar att göra riktigt ont efter alla timmar av sittande. Hoppas att det inte dröjer allt för länge…

16:30 – På planet! Det här var riktigt roligt, planet är pyttelitet, känns nästan privatchartrat. Bara jag och några andra människor som ska till Maun, är det nu jag kommer till världens ände?
wpid-GOPR0466-800x600.jpg wpid-GOPR0474-800x600.jpg

18:30 – Framme i Maun! Nu ska jag bara invänta Alex, sedan är det Okavango River Lodge som väntar för en natts sömn och sedan går färden vidare till Modisa!

Total tid Billdal till Okavango River Lodge: 35 h

image

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s