Nya upplevelser

Ytterligare två nätter har förflutit, och nu sitter jag i mitt tält med datorn i mitt knä (har ingen tillgång till internet på min dator, bara på min telefon konstigt nog, så därför skrivs detta inlägg i Word!) och skriver lite blogginlägg. Så konstigt det kan bli va!

Tyvärr så blev de inget vattenhål, men lejonmatning blev det i alla fall! Mikkel och några andra hade varit ute och jagat på morgonen (eftersom lejonen knappast äter morötter måste man alltså jaga för att kunna ge dem något att äta) och sedan styckat upp köttet, så vi åkte allihopa tillsammans till lejoninhängnaderna för att kasta in köttet. Det finns ungefär 20 lejon totalt här, de flesta går i stora inhängnader, men tyvärr går några av dem i några väldigt små sedan en tid tillbaka. Detta då de är tydligen lyckats att hoppa över det höga staket som omger dem, och för att förhindra detta så var man tvungen att lägga till elstängsel runt inhängnaderna. Detta är nu gjort, men tyvärr så fungerar inte elen ännu (som jag har förstått det så har de försöt få tag på någon i över två månader för att få det att fungera, men i Afrika går det mesta långsamt tyvärr så de har inte fått hjälp med det ännu), och lejonen måste alltså temporärt gå i dessa små inhängnader. Väldigt sorgligt att se, men det kommer alltså snart att bli bättre, och Mikkel och Valentin gör verkligen allt de någonsin kan för dessa lejon, så de är i trygga händer!

IMG_3999 (800x533)
IMG_3992 (800x533)IMG_4007 (800x533) IMG_4020 (800x533)

Några kastade in kött och några tittade på, och sedan matade vi även vildhunderna, jättesöta! Tydligen älskar de inälvor så det var inga problem med att ta tillvara på alla delar av de döda djuren.

IMG_4037 (800x533) (2)

Kvällen avslutades med en härlig brasa, natthimlen här är verkligen fantastiskt, känner ett så stort lugn när alla sitter samlade runt elden och man har alla dessa ljus omkring sig.

Nästa morgonen gick vi upp tidigt, det var dags för att uppleva soluppgången i Kalahari. Klockan ställdes på 04:30 och klockan 5 stod vi redo i varma kläder. Vi körde iväg några kilometer till ett öppet landskap och invigde dagen med en vacker soluppgång och lite kaffe. Bildbevis ser ni nedan! På vägen hem hade vi riktig tur då vi såg några huvuden sticka upp ur det gröna, och inte vilka huvuden som helst – giraffer! Några sekunder senare såg vi något annat – zebror! Ingen dålig morgon precis…
IMG_4047 (800x533) (2) IMG_4056 (800x533) (2) IMG_4062 (800x533) (2) IMG_4063 (800x533) (2) IMG_4065 (800x533) (2) IMG_4069 (800x533) (2) IMG_4075 (532x800) (2) IMG_4080 (800x536) (2) IMG_4087 (800x533) (2)IMG_4099 (800x534) (2)IMG_4097 (800x534) (2)

Dagen fortsatte med att vi fick slakta lite kor som dött av naturliga anledningar (jag tittade bara på, möjligtvis att jag hjälper till nästa gång) och sedan var det dags för en ny omgång matning till lejonen och vildhundarna. På vägen hem så passade vi på att sätta oss vid vattenhålet som ligger precis vid lodgen (som för övrigt kostar 600 dollar per natt att bo på), men eftersom klockan inte längre var så tidig så höll sig djuren borta, de brukar nämligen komma fram när det är svalare. Men en massa intressanta fåglar fick vi se i alla fall, och det var riktigt skönt att bara sitta ner helt tysta och lyssna på naturen.

IMG_4108 (800x533) (2) IMG_4105 (800x533) (2)

Innan dagens slut så åkte vi ut några stycken och samlade ved och slog för första gången i mitt liv en yxa mot ett träd (ni kan bara tänka er vilken vacker syn det var!). Somnade gott efter denna långa och händelserika dag, börjar att vänja mig vid min tunna madrass nu.

Och så har vi nu kommit fram till dagens dag, fredagen. Detta har faktiskt varit den första dagen som jag upplevt som lite långtråkig. Vi blev tillsagda att gå upp vid 6, men sedan visade sig att bara några stycken skulle få följa med på en lion walk med Sirga så där försvann några timmar. Så hela morgonen och förmiddagen spenderade vi genom att gräva, olja in bord och golv, och borra lite skruvar. Det blv bara varmare och varmare och till sist trodde jag inte att jag skulle stå ut längre, det var nog upp mot 40 grader i skuggan. Alla gick runt och såg ut som zombies och när Valentin föreslog att vi skulle bege oss mot poolen i den närliggande lodgen sken alla upp. Så på med badkläderna och iväg till poolen!  Jag som inte ens gillar poolar men detta var nog så nära paradiset man kan komma. Innan vi åkte hem lyssnade vi på ett lion roar och vi behövde inte vänta länge innan ljuden kom, samma sekund vi satte oss satte de igång.
image

Så detta var min dag, vad har du gjort idag? 😉

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s