Vilodag

Ny dag, nya möjligheter. Idag är det söndag vilket betyder vilodag. Försökte sova ut men vaknade redan klockan 7, så blev det med den sovmorgonen… Vi tog det lugnt på morgonen, men eftersom jag lätt blir uttråkad om jag inte har något att göra började jag frivilligt gräva bort lite sand. Det är riktigt skönt att få göra något fysiskt och känna att du sedan ”förtjänar” att vila. I pauserna satt vi runt en liten temporär pool vi har satt upp, doppade fötterna, pratade och drack kall Coca Cola. Nu är det alldeles för varmt att göra någonting alls så därför sitter jag och skriver. För att det finns en sak jag måste få berätta om – gårdagens jakt.

Klockan 6 steg vi upp för att få följa med Valentin och Mikkel på jakt. Vårt uppdrag var att skjuta 4 stycken wilderbeasts för att mata lejonen med. Den första hittade vi ganska snabbt och den dog direkt av första skotten, och det rörde mig faktiskt inte alls av att se jakten – det är naturlig del för att hålla igång ekosystemet. När nästan alla predatorer är borta, dödade eller infångade, så har de gräsätande djuren inga naturliga fiender längre, så därför ersätter vi predatorerna.
IMG_4141 (800x533) (2)IMG_4133 (800x532) (2) IMG_4134 (800x533) (2)IMG_4123 (800x534) (2)
På vägen fick vi se lite andra djur, giraffer (och en liten unge!!) och zebror. Vi åkte längre och längre bort och framför oss uppenbarade sig fler och fler djur. Jag ska försöka återge vilka det var, eftersom mina afrikanska djurkunskaper inte är så stora på svenska kommer deras engelska namn: Kudu, Eland, Impala, Oryx, Wilderbeasts, Zebra och sen hade vi även vildsvin och struts!

IMG_4144 (481x800) (2) IMG_4140 (800x534) (2) IMG_4138 (800x532) (2)IMG_4145 (800x533) (2) IMG_4147 (800x533) (2)IMG_4153 (800x534) (2)

En av de riktiga häftiga händelserna var när en stor flock av djur plötsligt sparng genom landskapet. I en stor grupp kom wilderbeasts tillsammans med zebror, och längst bak i ledet sprang två stycken strutsar och tre vildsvin – helt fantastiskt!

När Valentin (som var den som sköt) fick syn på en wilderbeast så var det bara att åka rakt ut i bushen och försöka få till en rak vinkel. I hög hastighet och rakt över buskar körde vi, och jag förstår verkligen inte hur de kunde hitta vägen tillbaka. Att hitta på vägarna är en sak (även fast vägsystemet var krokigt som ett träd och utan skyltar eller något annat) men att hitta tillbaka till en liten sandväg (eller mer en stig) när man har åkt runt i cirklar ute bland buskar förstår jag verkligen inte, jag skulle ha varit så död ifall det var jag som körde (skulle aldrig hitta tillbaka). Det som var planerat att ta några få timmar blev plötsligt mycket längre då alla djur plötsligt var borta. Efter 6 timmar var vi alla väldigt trötta och med bara två wilderbeasts döda så såg situationen inte speciellt bra ut. Vi som var på bilen lämnades av vid campet för att få i oss lite lunch och sedan fortsatte de (dock utan mig – stekande sol i 6 timmar gör en rätt så mör).

Till sist var två till funna och vi kunde stycka djuren och mata lejonen. Denna gången var jag faktiskt lite involverad i slakten, det är nästan som en anatomikurs. När vi kom hem var det redan ganska mörkt så det återstod bara middag och sedan satt vi samlade runt elden och roade oss.

Troligtvis ska vi tillbaka till vattenhålet ikväll så jag hoppas att ni kommer att få lite fina bilder nästa gång, tills dess – by by!

Vi hittade en liten kompis som vi genast lade in i säkert förvar innan utsläppning…

IMG_4125 (800x534) (2)

Annonser

En reaktion till “Vilodag

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s