Ett dopp i det blå

Det var en sån där perfekt dag. Himlen blå, vinden runt 10 m/s, västlig och temperaturen runt stadiga 15 grader. En dag man inte bara kan se förbi, denna skulle utnyttjas!

Så efter en stor, go frukost (kvarg med bär och ett kokt ägg, mumma!) så var det bara att lasta på bilen och ge sig iväg mot Rågelund. 

wpid-dsc_0247.jpg

Tog en titt på klart.se där det konstaterades att vattnet närmade sig 10-graderssträcket, så jag tog det säkra före det osäkra och körde på vintervåtdräkten. Mina tunna våtskor åkte även på, men huva och handskar kändes överflödigt.

Kombination visade sig vara perfekt, jag var precis lagom varm under hela sessionen, även när jag var uppe och tog några pauser.

Men hur gick åkningen då? Tja, det gick väl sådär, skyller på att jag åkt så lite denna sommaren… Första passet kände jag mig ganska slö i kroppen och kom inte riktigt igång, men under det andra gick det definitivt bättre! Försökte mig på lite backrolls åt vänsterhållet men kroppen ville inte hänga med, bättre gick det dock åt höger. Vinden vred sig så småningom åt det mer nordvästliga hållet och resulterade i en ganska byig vistelse, men jag ska verkligen inte klaga för det var riktigt roligt!

I och med att jag fortfarande inte lyckats få full kontroll över hoppen åt vänsterhållet, så tänkte jag dela upp mina kortsiktiga mål åt höger och vänster: Höger – stabilare backrolls, popped tail grab och  frontrolls. Vänster – Mer explosivitet i popsen och backrolls.

wpid-img_20140927_170551.jpg

Hösten är på väg med stormsteg, men säsongen håller nog fortfarande i sig ett tag till, dags att köra igång på allvar nu!  Efter en (mycket otrevlig) förkylningsperiod är jag nu tillbaka på banan och såväl fokuset på styrka, kondition och smidighet. Top Fitness Center och havet, here we go!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s