Avkoppling i ett blåsigt Falkenberg

Tydligen är jag en ganska förutsägbar människa, för att redan när jag berättade att jag bokat in en överraskning så gissade Carl att det var en spa-upplevelse det handlade om. Till min förskräckelse lyckades han även gissa plats, ”det är nog inte Varberg, men troligtvis staden som ligger söderut därifrån”. Men men, inte blev det mycket sämre för det! 

Jag vaknade med en mycket tjock hals på morgonen och hade knappt något röst, men tänkte då lite nöjt för mig själv ”vad kan då vara bättre än en spa-helg?”. Jag svängde förbi Carl och vi satte sedan kurs söderut samtidigt som vi fick i oss några goa mackar och kaffe. Framme på Falkenberg Strandbad så fick vi sätta på oss varsin morgonrock, sätta oss i varsin soffa och mysa med varsitt glas äppelcider (man kunde även väja bubbel, men kändes lite väl tidigt på dagen). Redan vid första ögonkastet visste man att detta var ett spa utöver det vanliga, det var fantastiskt lyxigt och kändes även mycket mysigt och välkomnande.

Under drygt 2,5 timmar fick vi ta del av, fotbad, basturitualer, Hamam, Rasul lerkroppsinpackning, isskrubb och oljebehandling. I paketet ingick även en totalavkoppling i eldrelaxrummet. Där låg man i en skön säng framför en enorm öppen spis och njöt av choklad, nötter och té. Otroligt mysigt! (har ändrat min uppfattning om drömsovrum – detta inkluderar en stor brasa framför sängen! Något mer avkopplande är svårt att hitta.)

drinkvagn

spa5 spa1 spa9 offer_2dagars falkenbergstrandbadspa

Goa i kroppen tog vi oss en liten promenad i regnet efteråt, och tog sedan bilen in till Falkenberg centrum för att äta lunch. Varberg må alltid finnas i mitt hjärta, men fy tusen vad tråkigt det är i Falkenberg. Tröttare stad får man leta efter. Men mat fick vi i alla fall i oss, och vi spenderade sedan ytterligare lite tid på spat innan vi öppnade en flaska bubbel och avnjöt en tre-rätters middag på restaurangen.

DSC_0511 DSC_0513 DSC_0514DSC_0516DSC_0517

Verkligen supermysigt, och att det var en himmelsk frukostbuffé dagen efter gjorde inte det hela desto värre. Kan verkligen rekommendera Falkenberg Strandbad till alla jag känner!

DSC_0519

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s