Ett år i min smak – Resumé för 2014

I början av varje nytt år brukar jag alltid känna mig lite stressad, stressad över att det påbörjade året inte ska bli ett tråkigt ett. Än så länge har jag inte behövt oroa mig – varje år har visat sig vara mer intressant än året dessförinnan, men precis som i en aktievärld där börserna går upp och ner, så kan ju åren vara så. Därför kommer jag att gå på den säkre sidan och oroa mig lite för 2015 också, så kanske det mot all förmodan blir ett ännu bättre år än 2014. Även fast det är svårt att tänka sig (med tanke på vad detta året hur erbjudit mig)…

För ett år sedan blev jag sjuk. Inget allvarligt, utan jag blev sängliggandes några dagar, och jag misstänker att det berodde på resnerver… För att fyra dagar senare skulle jag stå på Köpenhamns flygplats med en stor, röd ryggsäck bredvid mig. Jag var påväg till Botswana!

1487282_682516431792681_1973220144_n

Där fick i en månad sova i tält, somna till lejonryt varje natt, se ett lejon krama en människa, slakta och äta gnukött, vara med om extrema åskoväder, bli jagad av en struts och mycket annat, inte minst fick jag lärdom om ekologin i Botswana! En fantastisk upplevelse!

IMG_4342 (800x533) IMG_4556 (800x534)IMG_4662 (800x533)IMG_4314 (800x533)

Jag tog sedan flyget vidare till Thailand där jag mötte upp Annika, Linda och Cecilia. Under två månader åkte vi igenom Thailand, Vietnam, Malaysia och Singapore och hade otroligt roligt tillsammans. Känner mig varm i hjärtat av dessa härliga minnen. 

IMG_5515 (800x533)IMG_1368IMG_5417 (800x534)IMG_5315 (800x533)

Samtidigt som gänget packade ihop sina väskor för att återvända till Sverige gjorde jag mig mentalt redo för att fortsätta till Nya Zeeland, landet där jag skulle få uppleva mina drömmar på riktigt – fallskärmshoppning, forsränning, grottexpedition, bungyjump, swing, vulkanstigning, dykning med vilda delfiner, kajakpaddling, quad biking och andra fantastiska upplevelse, inklusive den mest fantastiska natur jag någonsin sett!

E (134) (800x534)????????????? OLYMPUS DIGITAL CAMERAE (384)

Jag kom hem, tog det lugnt och njöt av att vara hemma någon vecka, och började sedan att jobba. Tiden varvades med mys med pojkvännen, träning, och en massor härliga frukost- och middagar vid havet…

… och självklart en del kitesurfing!

IMG_7205

Det blev även en sväng till Mallorca där mamma och pappa hyrt samma hus som förra året – supermysigt!

IMG_7050

I samma veva fick jag reda på att jag kommit in på Automation och Mekatronik på Chalmers, helt klart ett nytt viktigt kapitel i mitt liv, och jag känner mig stolt över att få vara en student på ett sådant underbart universitet.

10644146_569309443191879_737428262040838098_o

Jag klarade min första tenta (yeay!!) och firade detta med en helg i Stockholm.

IMG_7231

Några veckor senare unnade vi oss en spaweekend på Strandbaden i Falkenberg…

DSC_0516

Tiden sprang på och innan julen var kommen hade jag lyckats avsluta redigeringen av en 216 sidors fotobok, ett riktigt kul projekt som dock dragit ut på tiden.


Julen kom, och sedan nyår, och jag kan verkligen inte fatta att det var ett år sedan jag var påväg ut i världen. Dessutom har jag läst ett halvår på Chalmers, det är ju bara vansinne!

Även fast detta kanske låter som ett helt fantastiskt år – vilket det också har varit – så har det även varit ett tufft. Aldrig har jag mått så dåligt av min hypokondri som under detta år, som yttrat sig i fysiskt i form av otäcka muskelryckningar i hela min kropp, hög vilopuls och allmän ångest. Jag har varit förkyld sex gånger, och det blev inte bättre när jag för några veckor sedan fick akut åka in till sjukhuset för en misstänkt TIA. Jag kan dock skratta mig lycklig över det stöd jag fått, av mamma och pappa men framförallt Carl, du är min klippa i blåsten. 

Nästa år hoppas jag blir stabilare – mentalt – med mer kitesurfing och förhoppningsvis inga kuggade tentor. Jag ser fram emot dig 2015, come and get me!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s