Det rycker i resnerven

Den rycker, darrar och drar. Jag försöker koncentrera mig på mekanikuppgiften som ligger framför mig på bordet, men resnerven är på andra tankar – den skriker högt och tydligt att den vill åka på äventyr. Jag försöker säga till den att det inte är någon stress, jag har ju ett helt liv på mig att upptäcka nya världar, men den stretar emot likt ett ilsket barn och påtalar att jag likaväl kan vara död nästa år och att jag borde passa medans jag kan.

Jag lägger armarna i kors.

”Jag har tenta om några dagar, tenta efter jul och eventuell omtenta till påsk. När hade du tänkt att jag hinna med det?”

Resnerven blänger tillbaka.

”Tänk efter lite nu, har du inte ett väldigt långt påsklov?”

Jag sluter ögonen och försöker komma ihåg läsårsstrukturen. Påsklovet börjar vecka 13. Fredagen innan är en röd dag och samma vecka är läsvecka 1. Påsklovet sträcker sig till… vecka 15. Inklusive omtentaperiod. Men detta innebär ju…

…att jag har tid på mig att både resa och skriva mina tentor! Whaa!

Jag kapitulerar.

 

Och så är jakten på den perfekta destinationen igång, och efter mycket om och men tror jag vinnaren har uppenbarat sig. Inget är skrivet i sten men jag kan hinta med bilden nedan vad det handlar om för eventuellt resmål.

hello

Kan du gissa? Nåväl, kan väl ge lite fler ledtrådar:

  • Höjdsjuka?
  • Mest slutna landet i världen efter Nordkorea?
  • BNP på lycka?
  • Åskdraken land

Den som kan lista ut det aktuella landet och som känner sig lika sugen på att resa som mig får gärna ge mig en knack på axeln. För jag söker resekamrater med ljus och lykta!

Annonser

kite, blogg, kiteblogg, Julia Hallén, surfa

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s